Planuoja kitos prioritetinės grupės vakcinavimą

apie skiepijima
Sergamumo Covid-19 situacija rajone ir toliau išlieka stabili, vakcinavimo procesas taip pat dinamiškas, nors jau žinoma atvejų apie du paskiepytus, bet koronavirusu susirgusius žmones.
 
Kaip anksčiau, taip ir dabar per dieną vidutiniškai nustatomas vienas naujas atvejis. Rajone 100 tūkst. gyventojų tenka 54 sergantieji, Lietuvoje šis rodiklis yra 255 atvejai. Tad pagal rajono statistinius duomenis esame antri Lietuvoje, už mūsų geresni duomenys tik Pakruojyje. Šiuo metu rajone yra 14 sergančių, saviizoliacijoje 116 asmenų. Per savaitę testavosi 301 žmogus, teigiamų atsakymų – 2,7 proc., daugiau testuojasi ir Šakių mobiliajame patikros punkte. Tiesa, lygindamas sausį su vasariu, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis pasidžiaugė, kad nors testavimo apimtys gana panašios – sausį punkte testavosi 281, vasarį 356 – tačiau teigiamų atvejų nustatoma mažiau – sausį buvo 93, vasarį 32.

Beje, R. Juškaitis testavimo reikalingumą ypač akcentuoja. Jis informavo, kad rajone yra du žmonės, kurie buvo pasiskiepiję pirmąja „Pfizer“ vakcinos doze, tačiau susirgo. Nė vienas nejautė jokių ligos simptomų ir ligą parodė tik testas, kadangi asmenys reguliariai testavosi, mat dirba švietimo įstaigoje.

„Jei nebūtų testavęsi, būtų platinę ligą, tad matome, kad testavimas tikrai labai svarbu“, – sako R. Juškaitis.

Šiuo metu iš viso rajone yra paskiepyta 7,1 proc. žmonių. Šią savaitę dar vakcinuojami vyresni nei 80 metų asmenys, sąrašai vis dar pasipildo ir norinčiais skiepą gauti pedagogais, tačiau kitą savaitę viliamasi jau pereiti prie kitos prioritetinės grupės skiepijimo. Artimiausiu metu vakcinų gali tikėtis 75–79 metų amžiaus žmonės, po jų eilė gauti skiepus bus 70–75 metų žmonėms. R. Juškaitis sako, kad informacija apie skiepijimą yra ir savivaldybės svetainėje, tačiau jis ragina ir pačius žmones būti aktyvius, domėtis patiems, skambinti į įstaigą ir teirautis, kada ir kaip jie galės būti vakcinuoti.

Anot savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, gana džiugios žinios ir dėl ketinamų gauti vakcinų skaičiaus. Artimiausią savaitę rajoną turėtų pasiekti rekordinis vakcinų skaičius – 306 „Pfizer“ ir 400 „AstraZeneca“ vakcinų.

„Viskas vyksta tikrai dinamiškai, apimtys didėja“, – sakė pašnekovas.

Jis taip pat informavo apie karantino režimo laikymosi kontrolę. Tai koordinuoti patikėta ne tik Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, bet ir savivaldybių administracijoms, policijai ir Maisto ir veterinarijos tarnybai. Pavyzdžiui, savivaldybių administracijoms patikėta kontroliuoti viešąjį transportą, turgavietes, kur prekiaujama ne maistu, individualias paslaugas teikiančius asmenis.

„Nors už pažeidimus galima surašyti protokolus, bet svarbiausia pažiūrėti, kaip laikosi karantino reikalavimų, perspėti, priminti, kaip reikėtų dirbti ir kokių reikalavimų laikytis“, – kalbėjo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.