Rajone paskiepyta daugiau nei 3 tūkst. gyventojų

skiepas
Šakių rajono sergamumo rodikliai vis dar neleidžia savivaldybei atsidurti geltonojoje zonoje, nors sergančiųjų skaičiai, skiriantys nuo saugesnės zonos, nėra dideli.

Anot savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, sergančių yra 38, saviizoliacijoje – 163. Per paskutines 14 dienų 100 tūkst. gyventojų teko 107 atvejai, Lietuvoje šis vidurkis gerokai aukštesnis – 305 sergantieji. Kad savivaldybė atsidurtų geltonojoje zonoje, 100 tūkst. gyventojų turi tekti ne daugiau 100 atvejų. Kitas reikalingas rodiklis – koks nustatomas teigiamų viruso atvejų procentas. Pavyzdžiui, rajone praėjusią savaitę buvo tikrinti 279 asmenys, iš jų teigiamų koronaviruso atvejų nustatyta 5,4 proc., kai geltonajai zonai reikia ne daugiau 4 proc.
 
R. Juškaitis informavo, kad praėjusią savaitę mobiliajame patikros punkte jau gauti antigenų testams atlikti reikalingi šepetėliai, kurie besitikrinančiajam suteiks mažiau diskomforto, mat tyrimas imamas ne iš nosiaryklės, o iš nosies landos.

Atsižvelgiant į poreikį, ketinama didinti ir testų apimtis – per dieną planuojama paimti 54 ėminius (po 15 PGR ir antikūnų bei 24 greitųjų antigenų testus).

„Kol kas tokio kiekio užtenka, matau, kad pirmadienį neišnaudotas nė vienas iš jų“, – sakė savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Jis taip pat informavo, kad nuo šiol norintiems mobiliajame patikros punkte atlikti tyrimus bus galimybė registruotis visą savaitę.

„Visai savaitei galima rinktis laiką. Žiūrime ir darome lanksčiai, kad tik žmonės eitų ir testuotųsi“, – sakė R. Juškaitis.

Tuo labiau, kad pagal naująją tvarką tam tikroms žmonių grupėms atsirado privalomas testavimas. Tad kontaktiniu būdu dirbantys švietimo, sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų sričių darbuotojai, taip pat vaistininkai, privalės bent kartą per dešimt dienų tirtis dėl Covid-19. Tiems specialistams, kurie pradeda veiklą po karantino, numatoma prievolė testuotis tik vieną kartą.

Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas pabrėžė, kad rajone nekyla didesnių keblumų dėl skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina. Nors yra savivaldybių, kur šio gamintojo vakcina sandėliuojama, pas mus sunaudojami visi gaunami kiekiai, o jei būtų galimybė gauti dar didesnius kiekius, tuo mielai būtų naudojamasi. Dabar sudaromi dar nepasiskiepijusių švietimo įstaigų darbuotojų sąrašai ir iškart teiraujamasi, ar skiepų laukiantys sutiktų skiepytis „AstraZeneca“.

„Visai nudžiugino, nes 50 proc. sutinka, o atsiverčiau Kudirkos Naumiesčio profesinio rengimo centro sąrašą, tai su „AstraZeneca“ iš viso sąrašo nesutinka skiepytis tik du žmonės“, – sakė R. Juškaitis.

Tiesa, būtent „AstraZeneca“ vakcinos tiekimas stringa ir negaunama tiek, kiek būna pažadėta. Štai ankstesnę savaitę negauta 100 žadėtų dozių, tad šią savaitę viliamasi gauti 200, „Pfizer“ vakcinų turėtų būti gauta 432, „Modernos“ – 100.

„Su visais likučiais turėtume gauti 732 vakcinas, bet dalis numatyta ir revakcinacijai, tad nereiškia, kad tiek bus paskiepyta naujų žmonių“, – teigė pašnekovas.

Iš viso rajone paskiepyta 3 tūkst. 413 gyventojų (13,1 proc.), iš kurių 1 tūkst. 580 jau yra skiepyti ir antrąja vakcinos doze.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.