Pradėjo skiepyti didelių įmonių darbuotojus

vakcinavimas darbuotoju
Šeštadienį „Vaxzevria“ vakcina paskiepyta 220 UAB „Gulbelė“ ir UAB „Samsonas“ darbuotojų. D. Pavalkio nuotr.

Nors statistiškai rajono sergamumo rodikliai nėra labai blogi, tačiau, anot savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, pandemijos pagreitis rodo didėjimą ir iš geltonos zonos vėl nukritome į raudoną.
 
Pirmadienio ryto duomenimis, rajone sirgo 32 žmonės, saviizoliacijoje – 183, 100 tūkst. gyventojų tenka 111 atvejų, ir tai tas rodiklis, kuris tempia žemyn. Pagal tyrimų skaičių statistika gana gera – per savaitę buvo ištirti 604 žmonės, teigiamų viruso atvejų nustatyta 2,6 proc. Nors savivaldybė pagal sergamumą ir nusidažė raudonai, išliekame 13-oje vietoje, mat sergančiųjų daugėja visose savivaldybėse.

Šeštadienį visu pajėgumu dirbo vakcinavimo centras – pradėti skiepyti didelį skaičių turinčių įmonių darbuotojai. Iš viso  „Vaxzevria“ vakcinas šeštadienį gavo 220 UAB „Gulbelė“ ir UAB „Samsonas“ darbuotojų, 50 žadėjusių, bet neatvykusių skiepus turėjo gauti pirmadienį.

Šią savaitę rajoną turėtų pasiekti 630 „Pfizer“ vakcinų, iš kurių 200 skirtos revakcinacijai. Savaitės pabaigoje turėtų būti gauta ir 300 „Modernos“ bei pirmą kartą – 50 „Johnson&Johnson“ vakcinų.

Iš viso rajone yra paskiepyta 18,46 proc. žmonių  (4811, iš kurių 1699 vyrai ir 3112 moterų).

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.