Kasdien suvakcinuojama daugiau nei 300 žmonių

vakcinacijos centre
Šeštadienį galimybe pasiskiepyti gyvos eilės principu Šakių vakcinavimo centre noriai naudojosi piliečiai iš Vilniaus, Kauno ar net Klaipėdos. D. Pavalkio nuotr.

Naujų koronaviruso atvejų mažėja visoje šalyje, ne išimtis ir Šakių rajonas, kur pandemijos pagreitis taip pat gerokai slobsta. Nedaug trūksta ir iki patekimo į geltonąją, dar saugesnę zoną.
 
Pirmadienio ryto duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų teko 111 sergančiųjų (Lietuvos vidurkis 193).

„Rezultatai džiugūs ir pas mus, ir Lietuvoje. Kad patektume į geltonąją zoną reikia, jog sergančiųjų skaičius būtų iki 100, tai tik 11 atvejų“, – sakė savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis.

Saviizoliacijoje buvo 214 žmonių, sergančių – 37. Per paskutinę savaitę Covid-19 sirgo devyni žmonės, iš kurių septynios moterys ir du vyrai. Du sergantieji priklauso 65-erių ir vyresnei amžiaus grupei.

Anot R. Juškaičio, naujų protrūkių nefiksuota, mirčių nuo viruso taip pat rajone nepadaugėję.

Kalbėdamas apie mobilaus punkto darbą, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas informavo, kad testų yra pakankamai, visomis dienomis yra laisvų. Dėl to, kad po pietų net nebūna užsiregistravusių, punktas darbo laiką sutrumpino iki 13 val.

Šeštadienį vakcinavimo centre žmonės buvo skiepijami tiek planine tvarka, tiek ir visi norintys gyvos eilės principu. Papildomai, be užsiregistravusių, buvo sulaukta 70 norinčių pasiskiepyti asmenų, didžioji dauguma jų – ne Šakių rajono gyventojai, bet piliečiai iš Vilniaus ar net Klaipėdos. Iš viso šeštadienį buvo paskiepyti 275 žmonės.

Per praėjusią savaitę Šakių vakcinavimo centre buvo paskiepyta 1 tūkst. 914 žmonių, vidutiniškai po 319 per dieną. Visgi esant poreikiui būtų galima paskiepyti dar daugiau, taip pat yra galimybės vakciną rinktis, tik šiuo metu pasibaigusios „Johnson & Johnson“ atsargos. Šią savaitę papildomai bus sulaukta dar 1 tūkst. 352 „Pfizer“ vakcinų, dėl kitų vakcinų galimų kiekių ir pristatymo terminų pirmadienio ryte R. Juškaitis informacijos neturėjo.

Šiuo metu rajone vakcinuota 42 proc. arba 10 tūkst. 938 žmonės.

Beje, sulaukus galimybės daugiau nei 100 darbuotojų turinčioms įmonėms inicijuoti darbuotojų skiepijimą nuo Covi-19 infekcijos, mažmeninės prekybos tinklo UAB „Gulbelė“ vadovybė pakvietė vakcinuotis skirtinguose šalies regionuose įsikūrusių parduotuvių darbuotojus. Pranešime spaudai skelbiama, kad pirmojo skiepo „Pfizer“ arba „Vaxzevria“ vakcinomis sulaukė jau daugiau nei 51 proc. įmonės darbuotojų, t. y. daugiau nei 200 žmonių. Įmonės vadovas Arūnas Tarnauskas pažymi, jog šiuo metu 7-iose iš 64 prekybos tinklo parduotuvių – paskiepytas visas personalas, tačiau vakcinacijai pasiryžę dar nemaža dalis komandos narių. Jis pripažįsta, kad skiepijimo nuo koronaviruso sistemos įvedimo pradžioje kai kurie darbuotojai į siūlomas vakcinas žvelgė skeptiškai, tačiau noras įgauti imunitetą sudėtingai ligai, visame pasaulyje nusinešančiai daugybės žmonių gyvybes, nugalėjo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.