Šią savaitę skiepys poliklinikoje

Pirmadienio duomenimis, rajone ypač nedaug trūko, kad būtų pasiekta 50 proc. vakcinuotų gyventojų riba. Konkrečiau kalbant, paskiepyta 12 tūkst. 958 gyventojai arba 49,7 proc. Tiesa, šią savaitę vakcinavimas vyks ne Jaunimo kūrybos ir sporto centre įsikūrusiame vakcinavimo centre, bet poliklinikoje.

Rajone 100 tūkst. gyventojų tenka 11,5 atvejo per 14 dienų, Lietuvoje šis rodiklis yra 32 atvejai. Statistiškai rajone serga 3 asmenys, tačiau, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio žiniomis, realiai sergantys turėtų būti du, nes vienam į statistiką įkritusiam asmeniui, nors PGR tyrimas šią ligą ir paneigė, pirminis antigenų tyrimas parodė teigiamą Covid-19 atsakymą.
 
Per savaitę mobiliame patikros punkte iš viso atlikti 264 testai, iš jų teigiamų – 0,8 proc. Tiesa, būta ir tam tikrų nesusipratimų dėl tyrimo atsakymo vykstant į užsienį. Pasak R. Juškaičio, viena moteris piktinosi, kad nors jos tyrimo atsakymas neigiamas, ji neturi kaip jo parodyti skrydžio metu, tačiau čia ekstremalių situacijų operacijų vadovas niekuo negali padėti, nes tokia informacija konfidenciali ir ją asmuo gali gauti per e-sveikatą arba per šeimos gydytoją, tačiau išsityrusioji neturėjo elektroninės bankininkystės.

R. Juškaitis pasidžiaugė ir pasiteisinusia mobilia vakcinavimo komanda. Penktadienį pasiskiepijo 89 žmonės, anksčiau besiskiepijančių skaičius siekė apie 100 asmenų skiepijimo dieną. Ypač džiugina, kad čia gerokai daugiau žmonių nei vakcinavimo centre pasiskiepija pirmą kartą.

Šią savaitę gerokai sumažėjo žmonių, kuriems reikalingas antras skiepas arba revakcinacija, tad vakcinavimas vyks ne vakcinavimo centre, bet poliklinikoje. Tačiau tik šią savaitę. Be to, įprastai bus priimami ir kiti užsiregistravę ar netgi be išankstinės registracijos norintys pasiskiepyti asmenys.

„Mes be išankstinės registracijos priimame ne tik ketvirtadieniais, kaip yra Lietuvoje, bet kiekvieną dieną darbo valandomis“, – informavo R. Juškaitis.

Kaip minėta, rajone paskiepyta 49,7 proc. žmonių, Lietuvoje – 46,7 proc.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.