Sergančiųjų daugiau rajono pakraščiuose, nei mieste

kovidas 08 03
Jaučiamas nemažas besiskiepijančių pirmąja vakcinos doze suaktyvėjimas, pirmo skiepo gyventojai vis dažniau ateina į savivaldybės vakcinavimo autobusiuką. (D. Pavalkio nuotr.)

Rugpjūčio 2 d. duomenimis, Šakių rajonas vis dar geltonoje zonoje. Rajono ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio pastebėjimu, vis daugiau atsiranda žmonių, norinčių pasiskiepyti pirmąja doze.
 
Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, per paskutinę savaitę nustatyta 14 naujų susirgimų, iš jų septyni vyrai ir tiek pat moterų, 11 iki 65-erių metų, 3 iki 18 metų amžiaus.

„Susirgusieji daugiausiai ne iš paties Šakių miesto, bet rajono“, – pastebi R. Juškaitis.

Iš viso šiuo metu rajone yra 18 sergančiųjų, saviizoliacijoje 83 asmenys, o naujų atvejų vidurkis – du sergantieji per parą.

Vidutinis atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų, rugpjūčio 2 d. duomenimis, buvo 84,4 atvejo (Lietuvos vidurkis – 123 atvejai).

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 473 testai, teigiamų atvejų nustatyta 3,7 proc. lyginant su ankstesne savaite sumažėjo 0,4 proc. Trys asmenys buvo ne mūsų rajono gyventojai.

„Atakuoja mus vis grįžtantys iš užsienio, kurie testuojasi mūsų patikros punkte, tačiau neturi čia šeimos gydytojo nei el. bankininkystės, todėl negali gauti popierinio testo rezultato, reikalingo pateikti skrendant lėktuvu. Radom tokią išeitį: asmuo pateikia savo el. paštą, o mobilios patikros punkto koordinatorė atsakymą išsiunčia į el. paštą. Manau, kad šią problemą jau išsprendėm“, – kalbėjo R. Juškaitis.

Pasak R. Juškaičio, praėjusią savaitę buvo padaryti 73 testai, iš jų atlikti 22 PGR, 36 antigenų ir 15 antikūnų testų. Rugpjūčio 2 d. buvo išnaudoti tik antigenų testai, tačiau kitomis savaitės dienomis testus atlikti galės visi norintys, trūkumo neturėtų būti.

Praėjusią savaitę buvo nustatyta keturiems asmenims ir delta atmaina, ar bus ir šios atmainos atvejų savaitgalyje nustatytiems asmenims, kol kas duomenų nėra.

Kalbėdamas apie skiepus, operacijų vadovas informavo, kad mobilioji savivaldybės komanda liepos 30 d. pirmąja doze paskiepijo 155 gyventojus, iš viso paskiepyta 209. Vidutiniškai per parą kartu su Šakių vakcinacijos centru paskiepijami 146 žmonės.

„Pastebim, kuomet pasiunčiam mūsų mobilią brigadą, daug atsiranda žmonių, norinčių pasiskiepyti pirmąja doze, o į Šakių vakcinacijos centrą daugiau ateina revakcinacijai“, – sako R. Juškaitis.

Pirmadienio duomenimis, rajone buvo paskiepyti 54,3 proc., o Lietuvoje šis rodiklis – 50,6 procento.

Rugpjūčio 6 d. savivaldybės vakcinavimo autobusiukas lankysis Lekėčiuose, Mikytuose, Pavilkyje ir Kriūkuose. Bus skiepijama ir pirmąja, ir antrąja dozėmis.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.