Viename iš darželių – židinys

Situacija dėl sergamumo Covid-19 stabiliai toliau blogėja – Šakių rajono savivaldybė jau perėjo į raudonąją C3 zoną, šalyje daugėja juodai spalviniame sergamumo žemėlapyje nusidažančių savivaldybių. Viename iš Šakių darželių fiksuotas židinys – serga devyni asmenys.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, šiuo metu rajone serga 60 žmonių, saviizoliacijoje 156. Nors paskutinę parą nefiksuota naujų atvejų, ankstesnėmis dienomis buvo ir po 10 ar 9 naujus susirgusius. Septynių dienų vidurkis – šeši susirgimai per parą.
 
Per septynias dienas, kaip teigė ekstremalių situacijų operacijų vadovas, turėjome 41 susirgimą (18 vyrų, 23 moterys). Tarp sergančiųjų daugiausiai asmenų, priskiriamų 19–65 m. amžiaus grupei, šeši sergantieji yra piliečiai iki 18 metų, keturi – vyresni nei 65-erių.

Viename iš Šakių miesto darželių – židinys, kur sergančiųjų skaičius išaugo iki devynių. Pasak R. Juškaičio, serga keturi tėvai, penki darželinukai, nuo trečiadienio ši grupė uždaryta, patalpos dezinfekuotos.

Pirmadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 d. tenka 249,3 atvejo, Lietuvoje – 385,6.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 507 testai, iš kurių net 45 atvejai arba 9,3 proc. teigiami. Šiuo metu kasdien yra galimybė atlikti 78 testus (25 PGR, 46 antigenų).

„Skaičiai auga ir tai rodo, kad susirgimų procentas didėja“, – komentavo R. Juškaitis, pasidžiaugęs ir tuo, kad, ko gero, jau išmokome ir gyventi su virusu, ką rodo ir darželio pavyzdys – priemonių imamasi laiku, grupė dezinfekuota, vaikai izoliuoti.

Nors vakcinavimo tempas šiek tiek kritęs, visgi rajono rodikliai 4 proc. didesni nei šalies. Išskyrus 12–15 metų amžiaus grupę, kur pasiskiepiję 29 proc., visose kitose amžiaus grupėse pasiskiepijusių yra daugiau nei 70 proc. Iš viso rajone vakcinuota 16 tūkst. 931 žmogus arba 64,9 proc., Lietuvoje  60,8 proc. Per dieną rajone vidutiniškai paskiepijama po  86 žmones. Šeštadienį prie „Gulbelės“ pastatytoje palapinėje skiepus panoro gauti 33 asmenys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.