Virusas rajone sparčiai plinta

Nuo praėjusio penktadienio Šakių r. savivaldybė Covid-19 žemėlapyje yra juodojoje zonoje, o ketvirtadienio statistika taip pat nedžiugina – daugėja ir naujų susirgimų, ir židinių.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, tiek Lietuvoje, tiek rajone situacija negerėja – žymus naujų susirgimų augimas. Šiuo metu saviizoliacijoje 232 rajono gyventojai. Ketvirtadienio duomenimis, 100 tūkst. gyventojų rajone teko 521, o Lietuvoje – 673 atvejai.
 
„Jeigu anksčiau aš akcentuodavau, kad susirgusiųjų nedaug būdavo gydoma ligoninėse, tai dabar situacija pasikeitė. Iš tų 133 susirgusiųjų 14 asmenų gydoma ligoninėje. Bet šiai statistikai daro įtakos tai, kad aštuoni žmonės iš tų 14-os gulinčių ligoninėje yra tie, kurie ir prieš susirgimą gulėjo Šakių ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Prieš tai būdavo apie 5–6 asmenis vidutiniškai“, – sako R. Juškaitis, pridurdamas, kad dabar skyriuje iš viso yradevyni susirgimo atvejai.

Per tris dienas rajone užfiksuoti 43 nauji susirgimai  (30 moterų, 13 vyrų). 13 asmenų vyresni nei 65-erių, 19 – iki 65-erių metų, o 11 asmenų – iki 18 metų amžiaus.

Anot R. Juškaičio, iki ketvirtadienio ryto rajone buvo fiksuoti penki židiniai: po židinį yra abiejuose Šakių miesto darželiuose ir Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centre. Šie trys židiniai įstaigose yra nuo anksčiau, naujų atvejų Šakių darželiuose neatsirado, tačiau Gelgaudiškio „Šaltinyje“ virusas ir toliau sparčiai plinta.

Į statistiką patenka ir Šakių savivaldybė – čia susirgimai fiksuojami Socialinės paramos skyriuje, kur nustatyti keturi atvejai. Šis skaičius, anot R. Juškaičio, gali dar didėti, nes kai kurie darbuotojai dar tik dabar pajuto požymius, darosi testus. Pasak R. Juškaičio, visi šio skyriaus darbuotojai buvo pasiskiepiję abiem vakcinos dozėm, o sunkių ligos požymių nejaučia, dirba nuotoliniu būdu arba pasiėmę nedarbingumą.

Pasak operacijų vadovo, per pastarąsias tris dienas buvo nustatyti 49 teigiami Covid-19 atvejai, tačiau ši statistika rodo ne tik mūsų rajono gyventojų sergamumą. Iš viso per savaitę Šakių mobiliajame patikros punkte padaryta 758 testai, o iš jų – 13,2 proc. teigiamų. Per pastarąsias tris dienas rajone paskiepyta 202 rajono gyventojai, 17 iš jų pasiskiepijo trečiąja vakcinos doze.

Iš viso paskiepytų asmenų rajone turime 65,8 proc. (Lietuvos vidurkis – 62,4 proc.), o trečiąja doze pasiskiepiję jau 130 rajono gyventojų. Anot R. Juškaičio, šį penktadienį mobilioji vakcinavimo komanda važinėja po visas rajono globos įstaigas ir turi sąrašus, kam jau suėję 180 dienų po antrojo skiepo, tad tiek darbuotojai, tiek globotiniai bus skiepijami trečiąja vakcinos doze. Džiugina tai, kad rajone vyresnių nei 80-ies metų asmenų pasiskiepijimo rodiklis yra 71 proc., 65–69-erių metų amžiaus grupėje – 82 proc. Skiepijimosi rekordininkai yra 25–34 m. amžiaus grupės žmonės (94,3 proc.). Blogiausias rezultatas 12–15 m. asmenų amžiaus grupėje (28 proc.)

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.