Nuo pandemijos pradžios virusas pareikalavo 40 gyvybių

Pirmadienį spalviniame koronaviruso žemėlapyje buvo belikusi viena raudona savivaldybė (Ignalinos), nes likusi šalies dalis jau nusidažiusi juodai. Sergančiųjų, ne išimtis, daugėja ir Šakiuose, nemažą jų dalį sudaro vaikai.

Šiuo metu rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 d. tenka 1 tūkst. 250 atvejų, serga 296 žmonės, iš jų 81 vaikas iki 16 metų, 357 saviizoliacijoje. Kaip informavo savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Ričardas Stepaitis, gydymo įstaigose gydoma 13 sergančiųjų Covid-19. Nuo šio viruso fiksuota dar viena mirtis, tad nuo pandemijos pradžios koronavirusas rajone pasiglemžė 40 žmonių gyvybių.
 
Per keturias paskutines dienas naujai susirgo 74 žmonės, 49 per tą laikotarpį pasveiko. Naujai susirgusiųjų dienos vidurkis yra 25 atvejai.

Kol kas nemažėja ir sergamumo židinių skaičius. Šiuo metu rajone jų yra 14, vienas naujas židinys fiksuojamas privačioje įmonėje. Iš buvusiųjų situacija prastėja ir sergančių daugėja Socialinių paslaugų centre bei Šakių darželyje „Berželis“.

Per keturias paskutines dienas paskiepyti 144 asmenys, 85 iš jų – trečiąja, palaikomąja vakcinos doze. Iš viso rajone vakcinuota 17 tūkst. 541 žmogus arba 67,3 proc. gyventojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.