Mirė dar vienas žmogus, fiksuoti du nauji židiniai

saviizoliacija suaugusiesiems
Nors rajone nustatyti du nauji židiniai, tačiau sergamumo kreivė ir toliau krinta žemyn.

Ketvirtadienio duomenimis, 100 tūkst. gyventojų rajone teko 905 atvejai, Lietuvoje 1152. Saviizoliacijoje yra 263, iš jų Covid-19 serga 212, ligoninėse gydoma 11 sergančiųjų. Per pastarąjį laikotarpį nuo koronaviruso mirė dar vienas žmogus, tad iš viso nuo pandemijos pradžios rajone šis virusas pareikalavo 50 gyvybių.
 
Stebint septynių dienų naujų atvejų vidurkį, mažėjimas yra 33,6 proc. per dieną. Dabar vidutiniškai suserga ne 15, kaip anksčiau, o 13 žmonių.

Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 53 žmonės, iš jų devyni asmenys iki 18 metų, 37 – iki 65-erių, septyni atvejai fiksuoti tarp vyresnių nei 65-erių.

Kaip minėta, rajone nustatyti du nauji židiniai – Atvirame jaunimo centre bei Švietimo pagalbos tarnyboje. Iš viso šiuo metu rajone jų yra 10.

Per savaitę atlikti 645 testai, iš jų 16,4 proc. teigiamų (procentu mažiau nei ankstesnę savaitę). Kasdien punkte yra galimybė atlikti 95 tyrimus, tačiau, pavyzdžiui, ketvirtadienio ryte iš 50 PGR – laisvų vietų buvo dar 30, iš 45 antigenų – laisvų buvo 16, tad poreikis, sako savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis, visiškai patenkinamas.

Per paskutines tris dienas rajone paskiepyti 239 žmonės, iš jų trečiąja sustiprinančia doze – 185, pirmą skiepą gavo 38, antrą – 16 piliečių. Anot R. Juškaičio, išties jaučiamas norinčių skiepytis trečiąja doze suaktyvėjimas, tad, atsižvelgiant į poreikį ir jeigu su srautais nespėtų susitvarkyti pačios įstaigos, tada vakcinavimas vėl būtų vykdomas Jaunimo kūrybos ir sporto centre. Kol kas to nereikia, nes skiepijimo galimybės šiuo metu išnaudojamos tik 50 proc.

Šiuo metu rajone paskiepyta 17 tūkst. 857 žmonės arba 68,5 proc. gyventojų, Lietuvoje – 66 proc. Rajone imunizacija sudaro 73,4 proc., šalyje – 74,3 proc.

Nuo lapkričio 17 d. turėjusiems didelės rizikos kontaktą su sergančiuoju, pasikeitė izoliavimosi tvarka – izoliuotis reikės ir skiepytiems asmenims. Anksčiau pilnai paskiepytiems izoliuotis nereikėjo, o dabar, jei nuo antro skiepo praėjo 120 dienų, izoliacija jau numatyta. Nereikės izoliuotis, jeigu po pilnos vakcinacijos praėję mažiau nei 120 dienų, jeigu gavę sustiprinančią, trečią dozę, taip pat tiems, kurie yra prasirgę ir nuo PGR tyrimo praėjo ne daugiau nei 210 dienų, taip pat tiems, kurie pasidarę antikūnų testą ir kiekis yra tinkamas, bet jeigu praėjo ne daugiau nei 60 dienų. Pasiskiepiję dviem vakcinos dozėmis turės izoliuotis, bet po trijų dienų turės galimybę atlikti PGR tyrimą ir jeigu jis bus neigiamas, izoliacija jam nutraukiama.

Nepersirgę ir nepasiskiepiję turės galimybę darytis antikūnų testą. Jeigu antikūnų pakankamai, jam izoliacija gali būti nutraukta, jeigu jų neturi – izoliuojasi 10 dienų. Galimybė atlikti PGR testą yra po 7 dienų. Vieną kartą antikūnų testą bus galimybė žmonėms atlikti nemokamai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.