Medikai jau skaičiuoja nuo plikšalos nukentėjusius pėsčiuosius

Įsibėgėjanti žiema atnešė ir pavojus, tykančius gatvėse ir kiemuose. Antradienį, dėl plikledžio gatvėms virtus čiuožyklomis, padaugėjo besikreipiančių į Šakių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių. Dėl slidumo gyventojai daugiausiai patyrė riešo, žastikaulio, čiurnos traumų.

Antradienį lijo, o ant žemės iškritęs vanduo, kad ir prie nedidelio šaltuko, iš karto virto ledu, todėl, pasak Šakių medikų, į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių kreipėsi žymiai daugiau nei įprasta žmonių, kurie patyrė traumas paslydę gatvėje.
 
„Slidžiausi yra šaligatviai, kiemai ir takai. Žmonių su traumomis tikrai padaugėjo ir mes tą jaučiame nuo savaitgalio“, – situaciją komentavo Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė.

Anot jos, slidžiausia gatvėse buvo pirmadienį bei antradienį, tačiau paslydę ir susižaloję gyventojai į medikus kreipėsi ir trečiadienį.

„Padaugėjo traumų pakeliui į darbą arba žmonėms einant iš darbo“, – sakė įstaigos atstovė.

Anot I. Petrauskienės, traumas patyrę pacientai daugiausia kreipėsi dėl riešo, žastikaulio lūžio, dėl čiurnos raiščių patempimo.

„Teko dėl patirtų traumų pacientus ir stacionarizuoti. Pacientai į ligoninę paguldyti dėl  žastikaulio, blauzdikaulio lūžimų, vienai pacientei lūžo šlaunikaulis. Vienas pacientas patyrė net dvi  – žastikaulio ir alkūnkaulio traumas“, – sakė pašnekovė.

Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus medikai nuo pirmadienio iki trečiadienio pietų turėjo 20 dėl plikšalos traumas patyrusių pacientų. Daugiausiai tai darbingo amžiaus žmonės.

I. Petrauskienė pataria senyvo amžiaus žmonėms tokiu oru apskritai iš namų niekur neiti, mat jiems slidžiame kelyje ant kojų išsilaikyti sunkiau, kaulai trapesni, gyja su sunkiomis komplikacijomis.

„Taip pat reikėtų atvykus į priimamojo skyrių turėti kantrybės. Medicinos pagalba bus suteikta visiems pacientams, tačiau turėtume suprasti, kad tie patys gydytojai ir operuoja, ir dirba stacionaro bei Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje. Todėl kartais reikia truputėlį luktelėti“, – kalbėjo I. Petrauskienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.