Koronavirusas rajone: situacija išlieka stabili

Rajone sergamumo COVID-19 situacija ir toliau išlieka stabili, pandemijos pagreitis mažėjo 18 proc.

Trečiadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 375,9 atvejo, Lietuvoje – 720. Saviizoliacijoje buvo 170, iš jų sirgo 83, ligoninėse gydoma 10 sergančiųjų – visi vyresnio amžiaus asmenys.
 
Septynių dienų naujų atvejų vidurkis nukrito iki šešių atvejų per dieną. Tiesa, padaugėjo nuo viruso mirusių skaičius – per ankstesnę savaitę mirė dar keturi žmonės, tad nuo pandemijos pradžios rajone nuo COVID-19 fiksuotos 64 mirtys.

Per dvi pirmas šios savaitės dienas susirgo 16 žmonių (9 moterys ir 7 vyrai), iš jų trys asmenys iki 18 metų, 12 – iki 65-erių, vienas atvejis nustatytas vyresniam nei 65-erių žmogui.

Kalbėdamas apie sergamumo židinius, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis informavo, kad prie dviejų buvusių prisideda židinys savivaldybės Ūkio ir architektūros skyriuje, kur serga du darbuotojai, tačiau ligos forma nesunki, abu buvo skiepyti.

Per septynias dienas atlikti 367 testai, iš jų teigiamų 14,4 proc.

Per pirmadienį ir antradienį paskiepyti 452 žmonės, iš kurių daugiausiai, net 355, skiepijosi trečiąja, palaikomąja doze, pirmą skiepą gavo 25, antrą – 72. R. Juškaitis sako, kad suaktyvėjo skiepijimasis palaikomaja doze, mat pradėjo galioti tvarka, kad galimybių pasas galioja septynis mėnesius.

Nuo antradienio pradėjo galioti ir nemažai sumaišties įnešęs galimybių pasas vaikams nuo 12 metų. R. Juškaitis sako taip pat sulaukęs ne vieno tėvų skambučio su klausimais, kaip elgtis, nes suplanuotos atostogos ar nupirkti bilietai į koncertus ir pan., tačiau vaikas nėra pilnai paskiepytas. Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas sako, kad, atsiradus būtinybei, yra galimybė vaikams bet kuriame mobiliame patikros punkte atlikti PGR testą, kuris galiotų 7 dienas, jis vaikams yra nemokamas. Tačiau laiką reiktų taip pat planuotis, nes jo atsakymas užtrunka iki paros.

R. Juškaitis tėvus ragina planuotis ir vaikų nuo 5-erių iki 11 metų skiepijimą. Jis teigė, jog flakonėlyje yra 10 dozių, tad norint racionaliai naudoti vakcinas, reikia surinkti didesnį kiekį vaikų. Pavyzdžiui, sausio 7 d., kada Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre suplanuotas skiepijimas, trečiadienio duomenimis, buvo užsiregistravę keturi vaikai. Rajone šios amžiaus grupės vaikų paskiepytas 1 proc., 12–15 m. – 34 proc.

Iš viso rajone paskiepyta 18 tūkst. 322 žmonės arba 70,3 proc. gyventojų, Lietuvoje – 68,4 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.