Sergamumo pikas dar priešaky

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, rajone vėl turime kovido augimą, bet kol kas jis nėra žymus, tik 2 proc.

„Augimas nėra ženklus, tik 2 proc., bet paskutinės dienos susirgimas – net 33 atvejai. Ekspertų komisija prognozuoja, kad omikrono pikas Lietuvą turėtų pasiekti panašiai už dviejų savaičių ir tęstis apie mėnesį, pusantro. Karantino neplanuoja, nes visgi didelė dalis žmonių praserga lengvesne forma, ypač kas turi tris skiepus – simptomų išvis nejaučia, į ligonines patenka 50–70 proc. mažiau žmonių nei delta atmainos atveju“, – apie bendras tendencijas kalbėjo R. Juškaitis ir atkreipė dėmesį į dar vieną svarbų rodiklį – 240 reanimacijos lovų užimtumas, kuris taip pat nežymiai mažėja.
 
„Įstaigos, kurios užtikrina svarbias funkcijas, turėtų susidaryti planus, kaip būtų, koks rezervas, jei būtų didžiulis sergamumas, kad nesustotų paslaugos ir darbas“, – kalbėjo ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Rajone, ketvirtadienio duomenimis, 100 tūkst. gyventojų teko 797,9 atvejo, Lietuvoje – 1 tūkst. 366. Saviizoliacijoje yra 202 asmenys, iš jų serga 180, ligoninėse gydoma 10 sergančiųjų. Per pastarąjį laikotarpį fiksuota ir viena mirtis, tad iš viso nuo pandemijos pradžios rajone nuo COVID-19 mirė 65 žmonės.

Šiuo metu septynių dienų naujų atvejų vidurkis yra 15 atvejų. Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 41 žmogus (23 moterys ir 18 vyrų), iš kurių septyni asmenys iki 18 metų, 28 atvejai nustatyti asmenims iki 65-erių, šeši – vyresniems nei 65-erių.
Židinių skaičius mažėja tiek regione, tiek rajone – čia teliko vienintelis židinys Šakių ligoninėje.

Per savaitę mobiliame patikros punkte padaryta 631 testas, iš kurių teigiamų 20,6 proc.

Šiuo metu kasdien punkte daromi 45 PGR testai, atsižvelgiant į poreikį, sako R. Juškaitis, šis skaičius gali būti peržiūrimas, bet kol kas trūkumo nejaučiama. Jeigu nepavyksta vietos tyrimui gauti tą pačią dieną, tai kitą dieną vietų visada būna.

Per tris paskutines dienas rajone paskiepyti 468 asmenys, iš jų pirmą skiepą gavo 21, antrą – 29, trečiąja, sustiprinančia doze paskiepyta 418 žmonių.

Iš viso rajone vakcinuota 18 tūkst. 405 asmenys arba 70,6 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,1 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.