Rajone COVID-19 serga 311 žmonių

Pandemijos pagreitis rajone mažėjo dar 28 proc., mažiau ir koronavirusu sergančių.

Ketvirtadienį 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 1 tūkst. 32 atvejai, Lietuvoje – 1 tūkst. 587. Rajone COVID-19 serga 311 žmonių (pirmadienį sergančių buvo 344). Septynių dienų naujų atvejų vidurkis yra 16 naujų atvejų per dieną.
 
Per tris paskutiniąsias dienas susirgo 54 žmonės (28 moterys ir 26 vyrai), iš jų iki 18 metų yra 11 atvejų, iki 65-erių – 33, vyresnių nei 65-erių – 10.

Sergamumo židinių skaičius nesikeitė, kaip buvo, taip ir išlikę 13.

Per savaitę atlikti 372 testai, iš jų 43,1 proc. teigiami.

Per pastarąsias dienas pasiskiepijo tik trys žmonės, visi iš jų gavo trečią, palaikomąją vakcinos dozę.

Iš viso rajone pasiskiepiję 18 tūkst. 469 žmonės arba 70,2 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,7 proc.

Beje, nuo balandžio 4 d. reikalavimas dėvėti apsaugines veido kaukes lieka galioti tik viešajame transporte, sveikatos, slaugos ir globos įstaigose.

Parduotuvėse, restoranuose, renginiuose ir kitose uždarose viešose vietose kaukių dėvėjimas nebus privalomas, bet bus rekomenduojamas, ypač ten, kur nepavyksta išlaikyti saugaus atstumo, neužtikrinama gera ventiliacija ar susirenka daugiau žmonių.

Nuo pirmadienio iki penkių dienų trumpinama COVID-19 liga sergančių asmenų izoliacija – šis pakeitimas daromas atsižvelgiant į vyraujančios koronaviruso atmainos savybes, t. y. trumpesnį inkubacinį laikotarpį. Dėl ilgesnės izoliacijos poreikio spręs gydytojas, įvertinęs paciento sveikatos būklę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.