Profesinės šventės proga padėkos skriejo medicinos srities darbuotojams

mikulionis padeka
Savivaldybės padėka buvo pagerbtas ir Chirurgijos skyriaus vedėjas Ramūnas Mikulionis (dešinėje). D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Balandžio 27-ąją šalies medicinos darbuotojai mini savo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną. Ši diena po dvejų sudėtingų pandeminių metų pertraukos trečiadienį paminėta ir Šakiuose, kur nedengdami veidų kaukėmis, su šypsenomis ir puikia nuotaika kultūros centre rinkosi medicinos srities darbuotojai. Jiems renginio metu skriejo padėkos, skambėjo muzikiniai sveikinimai.

Pirmiausiai sugiedamas Lietuvos himnas, nuskamba ir Ukrainos himno melodija, o scenos fone persipynusios melsva ir gelsva spalvos.  

„Slava Ukraini!“ – į gausiai susirinkusius kolegas kreipėsi Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis, pripažinęs, jog dar prieš metus ar daugiau tikrai nebūtų pagalvojęs, kad reikės kreiptis būtent tokiais žodžiais. Tačiau tokia šiandieninė realybė, o Ukraina kovoja ir už mūsų laisvę, kalbėjo ligoninės vadovas, pasidžiaugęs ir tuo, kad savo būryje taip pat turi darbuotoją iš šios šalies.

Šiandien rašoma nauja istorija, o kalbėdamas apie profesinę šventę A. Klimaitis priminė, kad būtent balandžio 27-ąją 1918 m. Lietuvos valstybės Tarybos sprendimu buvo įkurta Sveikatos komisija. Kaip teigiama istoriniuose dokumentuose, rūpintis savo šalies žmonių sveikatos apsauga tuo metu buvo patikėta ne kam kitam, o mūsų krašto šviesuoliams – tautos patriarchui daktarui Jonui Basanavičiui, inžinieriui profesoriui Steponui Kairiui ir kunigui Justinui Staugaičiui bei vėliau prie jų veiklos prisijungusiam daktarui Jurgiui Aleknai, tapusiam Vidaus reikalų ministerijos Sveikatos departamento direktoriumi. Sveikatos apsaugos ministro Juozo Oleko iniciatyva ši šventė įteisinta 2004-aisiais.

Pasak A. Klimaičio, dvejus metus daug iššūkių ir nerimo kėlė pandemija, o dabar turime naują rūpestį – karą. Visgi jis vylėsi ir linkėjo, kad ši neganda tik suvienytų ir leistų viltingai bei drąsiai žengti į priekį.

Sveikinimo žodžius medicinos darbuotojams skyrė ir meras Edgaras Pilypaitis, raginęs nebijoti pastaruoju metu nepašykštimų nekasdienių gyvenimo situacijų ir linkėjęs įveikti visas negandas. Jis kartu su vyriausiuoju gydytoju savivaldybės padėkos raštais apdovanojo vienaip ar kitaip šiais metais pasižymėjusius medikus, slaugytojus ar tiesiog šioje srityje dirbančius, nes nesvarbių čia nėra – svarbus kiekvienas didelio ir ypač svarbaus mechanizmo sraigtelis. Tad padėkos įteiktos ligoninės fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojai Eglei Šablevičienei, gydytojai radiologei Albinai Ubartienei, Chirurgijos skyriaus ūkio reikalų tvarkytojai Aušrai Švelnienei, ligoninės buhalterei Zitai Aleknavičienei, Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus bendrosios praktikos slaugytojai Laimutei Viliūšienei, Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASPC) bendrosios praktikos slaugytojai Vilijai Matijošaitienei, ligoninės biomedicinos technologei Birutei Beizerienei, PASPC laikinajai vadovei Laurai Rusakevičienei, Gelgaudiškio ambulatorijos bendrosios praktikos gydytojai Ramutei Poškevičienei bei ligoninės Chirurgijos skyriaus vedėjui Ramūnui Mikulioniui.

Seimo narės Irenos Haase linkėjimus perdavė jos padėjėjas Arimantas Dumčius, pažymėjęs ir tai, kad Šakių ligoninės chirurgija lygiuojasi į universitetines klinikas. Seimo narės padėka už nuoširdų ir kantrų darbą buvo skirta Kudirkos Naumiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiajai gydytojai Audronei Račiūnienei, kuri, be naumiestiečių, gydo ir Kybartuose gyvenančius migrantus. Tiesa, gydytoja renginyje nedalyvavo. Ji įvardyta kaip pavyzdys visai medikų bendruomenei. Beje, būtent šiai gydytojai padėka už gilų gydytojo profesijos pašaukimą ir gebėjimą spėti visur, atjautą skambėjo ir praėjusį penktadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu.

Išsekus sveikinimams ir padėkoms Medicinos darbuotojų dienos proga muzikinę programą susirinkusiems dovanojo Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestras „Garsas“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.