Visuomenės sveikatos biure - neramūs laikai

lebedzinskasŠakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, kaip pripažino įstaigos direktorius Viktoras Lebedžinskas, gyvena gana įtemptu laikotarpiu ir neramiomis nuotaikomis. Neaišku, koks bus ateinančių metų biuro finansavimas ir kaip su tokiomis lėšomis pavyks išgyventi.

Kaip teigė V. Lebedžinskas, vietoj 12 mln. litų visiems Lietuvoje veiklą vykdantiems visuomenės sveikatos biurams žadama skirti 1 mln. 772 tūkst. Neslėpdamas sarkazmo Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovas svarstė, kaip su tokiomis lėšomis įmanoma išgyventi. Praėjusią savaitę jie jau kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją su prašymu skirti papildomų lėšų. Jis kalbėjo nesuprantantis tokio valdžios požiūrio, kai iš pradžių yra sukuriama institucija, o paskui tarsi norima ją sunaikinti. „Sistema veikia, mokyklose dirba visuomenės sveikatos specialistės, atrodo, kad viskas taip ir turi būti. Juk jeigu norime mokinius mokyti sveikos gyvensenos, tai reikia daryti nuosekliai ir ne vienerius metus. Kodėl niekas nesiginčija, kad norint įgyti vidurinį išsilavinimą vaiką reikia mokyti 12 metų, tad ir su sveika gyvensena turi būti tas pats. Tokių dalykų neišmokstama nei per dieną, nei per metus“, - kalbėjo V. Lebedžinskas. Jis svarstė, kad galbūt reikėtų funkcijas keisti, reikėtų ieškoti būdų, kad biurų veikla liktų, o nesvarstyti apie tokį mažą finansavimą. Iki šiol trečdalį lėšų biuro išlaikymui skirdavo savivaldybė, o du trečdalius – Vyriausybė.

Nuo 2008 metų įsteigtas Visuomenės sveikatos biuras yra įgyvendinęs ne vieną projektą, bendradarbiauja su kitomis įstaigomis, biurui pavadžios mokyklų visuomenės sveikatos specialistės, biuras veda trijų krypčių mokymus, mūsų rajone veikiančio biuro paslaugas perka Vilkaviškio savivaldybė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.