Šiuolaikiniai kochleariniai implantai – be priemokų

Kauno teritorinė ligonių kasa informuoja, kad, pasikeitus kochlearinių implantų bazinėms kainoms, atsirado galimybė gauti naujos kartos implantus be priemokos. Už kochlearinius implantus, kainuojančius 75 772 Lt (II tipo) arba 88 000 Lt (I tipo), klausos negalią turintiems pacientams sumokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Anksčiau už kochlearinį implantą buvo kompensuojama 54 100 Lt, todėl pacientas ar jo tėvai, pageidaujantys naujoms technologijoms priskiriamo implanto, turėdavo gana daug už jį primokėti. Šiuo metu pagal gydytojų specialistų ligoniui nustatytas indikacijas bus kompensuojami dviejų rūšių kochleariniai implantai.

Kaip informuoja Kauno teritorinė ligonių kasa, abiejų rūšių kochlearinių implantų tiekimo sutartį su Valstybine ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos yra sudariusios UAB „Surdotechnika“ (atstovaujanti austrų firmai „Medel“) ir UAB „Medicus Audiology“ (atstovaujanti australų firmai „Cochlear“). UAB „Surdotechnika“ tiekiamiems I tipo kochleariniams implantams priemoka netaikoma, o už II tipo implantus reikia primokėti. Taip pat nereikia primokėti už UAB „Medicus Audiology“ tiekiamus II tipo implantus (ši bendrovė taiko priemoką I tipo kochleariniams implantams). Bet kokiu atveju šiandien pacientas gali gauti reikiamą kochlearinį implantą nemokėdamas priemokos.

Planuojama, kad šiemet Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose bus implantuota apie 40 tokių implantų. Kochleariniai implantai skiriami vaikams ir staiga apkurtusiems suaugusiesiems, kai klausos pažeidimas yra sunkus ir labai sunkus, o įprastos klausos gerinimo priemonės, taip pat ir klausos aparatai, yra neveiksmingi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.