Konkursas moksleivius domino sveikuoliška gyvensena

sveikuoliaiPraėjusią savaitę Kaune įvyko 2011-2012 mokslo metų tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų II etapo Kauno zonos ugdymo įstaigų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Puikiomis žiniomis apie sveiką gyvenseną išsiskyrė ir mūsų rajono moksleiviai.

Nuotr. Konkurse „Sveikuolių sveikuolis“ dalyvavę Šakių rajono atstovai, tarp kurių pasirodė ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupė „Linelis“, namo grįžo su dovanomis ir dar geresnėmis žiniomis apie sveiką gyvenseną.  

Kovo 14 dieną Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinėje mokykloje įvyko konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ II etapas. Jame varžėsi priešmokyklinio ir mokyklinio amžiaus 1- 4 klasių komandos. Vyresniųjų klasių moksleiviai varžėsi Kauno sporto centro mokykloje. Konkurse dalyvavo Alytaus miesto  ir rajono, Jonavos, Jurbarko, Kalvarijos, Kauno miesto ir rajono, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Lazdijų, Prienų, Raseinių, Šakių, Vilkaviškio savivaldybių moksleiviai.  
 
Konkurse Šakių rajonui atstovavo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupė „Linelis“, Šakių „Aukuro“ pagrindinė mokyklos 1- 4 klasių ir 5-8 klasių komandos ir Kudirkos Naumiesčio Marijampolės profesinio rengimo centro dešimtokai. Renginys prasidėjo iškilminga eisena ir komandų parengtais prisistatymais. Vėliau  mokiniai varžėsi estafetėse, atliko praktines pirmosios pagalbos užduotis, sprendė testus sveikos gyvensenos, saugaus eismo, elgesio su nepažįstamais žmonėmis klausimais. Komandų kapitonai rungėsi priimdami  loginius sprendimus. Be to, savo komandoms balus pelnė ir bendras užduotis atliko  pedagogai  ir sveikatos priežiūros specialistai. Tarp mūsiškių geriausiai sekėsi Kudirkos Naumiesčio dešimtokams, kurie užėmė antrąją vietą ir pasipuošė medaliais. Sporto rungtyje jie buvo nepralenkiami ir visus sužavėjo originaliu, vyrišku komandos prisistatymu, saugaus eismo ir sveikos gyvensenos išmanymu. Berniukus konkursui paruošė auklėtoja Rasa Blekaitienė ir sveikatos specialistė Benita Petrauskienė. Visos komandos grįžo su dovanomis ir pagilintomis sveikos gyvensenos žiniomis, kurios, tikima, taps neatsiejama vaikų kasdienio  gyvenimo dalimi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.