Ruoštis mokyklai neskuba: apsipirkimas vyksta ir rugsėjį

sasiuviuniai prekybaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Skaičiuojant paskutines vasaros dienas bene didžiausias liūdesys apima moksleivius, kurie dar norėtų patinginiauti, bet teks sugrįžti į mokyklos suolą. Tačiau prieš tai moksleiviams reikia pasirūpinti visa mokslams reikalinga „amunicija“.
 
Nuotr. Šiemet mokyklinių prekių pirkti neskubama, kai kurie mokiniai jas įsigyja ir rugsėjo mėnesį.
 
Nuolaidos – nuo liepos mėnesio

Per keletą paskutinių metų prekybininkai pastebėjo, kad iš anksto mokyklai pradeda ruoštis pradinių klasių mokinių tėvai ir stropiausi vyresniųjų klasių moksleiviai. Kiti gi laukia paskutiniųjų rugpjūčio dienų ar net mokslo metų pradžios. Daugelis tėvų prieš mokyklą į prekybos centrus skuba rankose turėdami apgalvotą būtiniausių mokyklinių prekių sąrašą.

Šakių raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės „Jundula“ direktorė Rasita Grincevičienė pasakojo, kad jos vadovaujamoje parduotuvėje nuolaidos mokyklinėms prekėms prasideda liepos mėnesį. Tiesa, R. Grincevičienė teigė, jog galima pastebėti, kad apsipirkimas naujiesiems mokslo metams priklauso ir nuo oro.

„Šiemet apsipirkimas mokslo metams prasidėjo labai vėlai. Iš tikrųjų jau prieš kelerius metus pastebėjome, kad, jei vasarą šiek tiek pabjūra oras, tuomet prisimenama mokykla ir jai reikalingi reikmenys, bet jeigu lepina karšti orai, pirkėjų mažoka“, – sakė parduotuvės direktorė.

Apsipirkinėti neskuba

Dar viena tendencija, kurią pastebėjo R. Grincevičienė, – pradinių klasių moksleivių tėvai vaikams reikalingas priemones mokyklai pradeda pirkti daug anksčiau nei vyresnieji moksleiviai. Pasitaiko, jog mažiesiems atmintines, ko reikia naujiesiems mokslo metams, parašo jų auklėtojos, tad tėvams apsipirkimas išties palengvėja, o štai vyresnieji mokiniai nusiperka, ko reikia mokyklai, pirmosiomis rugsėjo dienomis ar net vėliau.

„Būna ir taip, kad vyresni moksleiviai pirmosiomis rugsėjo dienomis, grįždami iš mokyklos, užsuka į mūsų parduotuvę ir nusiperka visas reikalingas priemones. Mokyklinių prekių pardavimai būna intensyvūs visą rugsėjo mėnesį“, – pasakojo moteris.

Prekės brangsta

„Jundulos“ direktorė pasakojo, kad norint būsimą pirmoką paruošti mokyklai superkant pačius būtiniausius reikmenis, priklausomai nuo to, kokios kokybės reikmenys perkami, tėvai išleidžia maždaug 16–30 eurų. Vyresniesiems paprastai apsipirkimas atsieina mažesnę pinigų sumą.

„Spalvotus pieštukus gali nusipirkti už vieną eurą ir už šiek tiek brangiau. Tėveliai pasirenka, tačiau dažnai pasitaiko, jog, nusipirkę brangesnes priemones, vėliau tik jas ir beperka, nes pastebi kokybių skirtumą“, – sakė pašnekovė.

Raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvės direktorė patvirtino, kad prekės brangsta, tačiau sunku pasakyti, ar tai vyksta dėl euro valiutos įvedimo, ar dėl kitų valiutų kurso kilimo.

„Kyla dolerio kursas, prekės iš Kinijos brangsta, taip pat didėja rusiško guašo bei teptukų, kuriuos šakiečiai itin vertina, kainos. Iš tikrųjų sunku nustatyti, ar kainos kyla dėl euro įvedimo“, – minėjo direktorė.
 
„Skūpus moka du kartus“

Vienas iš svarbiausių pirkinių besiruošiant naujiems mokslo metams – kuprinė. Kaip pasakojo R. Grincevičienė, kuprinė, kuri tarnautų ne vienerius metus, mokinių tėvams atsieina apie 30 eurų. Kaip pastebėjo pašnekovė, būna tokių atvejų, jog tėvai, nupirkę pigesnę kuprinę, jau spalio mėnesį suskumba ieškoti naujos, mat nusipirktoji suplyšo.

„Tikrai manau, jog geriau sumokėti šiek tiek brangiau ir turėti daiktą, kurį bus galima nešioti ne vienerius metus, nei pirkti tokį, kuris po mėnesio bus nebenešiojamas“, – patarimais dalijosi R. Grincevičienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.