Sugrįžta vaikų mokymo plaukti projektas

Prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos vaikai skuba ne tik į mokyklų suolus, bet ir į šalies baseinus, kur rugsėjo mėnesį jų laukia pirmosios projekto ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje – 2015“ plaukimo pamokos. Projektą koordinuoja ir administruoja Lietuvos plaukimo federacija, o finansuoja Kūno kultūros ir sporto departamentas prie LR Vyriausybės.
 
Projekte dalyvauja 3410 mokinių iš įvairių miestų, taip pat ir Šakių. Beveik pusė šalies savivaldybių neturi tinkamų mokymui plaukti baseinų, daugeliui atokiau gyvenančių vaikų šis projektas yra vienintelė galimybė pakliūti į plaukimo pamokas baseine, kur dirba kvalifikuoti specialistai. Nutolusių nuo baseinų mokyklų vaikų pavėžėjimu į plaukimo pamokas rūpinasi savivaldybės. Projekte dirba kūno kultūros ir sporto specialistui keliamus kvalifikacinius reikalavimus atitinkantys treneriai, turintys ne mažesnę nei trejų metų mokymo plaukti patirtį. Vaikai mokomi plaukti pagal LPF parengtą vaikų mokymo plaukti metodiką.

Projektas truks iki gruodžio mėn. (18 pamokų) ir bus tęsiamas 2016 m. vasario–gegužės mėn. (14 pamokų). Tikimasi, kad praėję 18 pamokų kursą vaikai įgis šiuos įgūdžius: pripras prie vandens aplinkos, mokės sulaikyti kvėpavimą ir orientuotis po vandeniu, gebės plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyje, keisti kūno padėtį (7 sekundes),  mokės  atlikti įkvėpimo ir iškvėpimo į vandenį pratimus (5–6 įkvėpimai ir iškvėpimai į vandenį –  ,,burbulai“), gebės  slinkti ant krūtinės ir nugaros, kai skirtinga rankų padėtis, atlikti šuoliuką į vandenį nuo bortelio ant kojų (negilioje baseino dalyje), keisti kūno padėtį (15 sekundžių), išmoks panerti po vandeniu ir ištraukti ant dugno gulintį daiktą iš ne mažesnio kaip 1,5 m gylio, gebės judėti į priekį ant krūtinės ir nugaros, atlikdami kojų judesius krauliu su lenta ir iškvėpdami į vandenį (25 m) bei sugebės nuplaukti 25 m nugara ar krauliu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.