Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mažuosius aplankė aplinkos ministras

treciokas klaseje„Žaliadienio“ dienos proga rajone viešėję Aplinkos ministerijos atstovai apsilankė Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje. Čia susitiko su mažiausiais, kuriems ministras įteikė po dovanėlę – gamtos pažinimo sąsiuvinį.
 
Nuotr. Mokytojos Daivos Moleikaitienės antrokus aplankę aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas (viduryje) ir viceministras Algirdas Genevičius įteikė dovanų.
 
Ir vėl Lukšių Vinco Grybo gimnazija sulaukė garbingų svečių. Šįkart mokykloje lankėsi aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, viceministras Algirdas Genevičius, Europos Sąjungos paramos administravimo departamento direktorius Inesis Kiškis bei ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais Simona Liaudanskytė. Trumpai į mokyklą užsukę svečiai, lydimi gimnazijos direktorės Nijolės Šapolienės, aplankę pradinukus paliko dovanų: kiekvienam vaikui įteikė po du informacinius sąsiuvinius – apie miško žvėris ir apie medžius.  Trečiokus lankęs puikiai nusiteikęs ministras juokavo: „Jūs lyg mano giminaičiai.“

Pasak Aplinkos ministerijos atstovės Olgos Važnevičienės, ministro dovanotuose sąsiuviniuose mokiniai ras įdomios informacijos ir patarimų, kaip, pavyzdžiui, pažinti medžius iš jų vaisių, išmoks suskaičiuoti, kiek medžiui metų, sužinos, kas yra boružės namas ir kam jis reikalingas. Per Lietuvą „Žaliadienio“ proga bus išdalinta 10 tūkst. sąsiuvinių.

Gimnazijos direktorės kabinete prie arbatos puodelio svečiai daug diskutavo apie aplinkosaugą, apie kaimo ir miesto gyvenimo skirtumus. K. Trečiokas patikino, kad jo vadovaujama ministerija inicijuoja bendradarbiavimą su Švietimo ministerija, kad kuo daugiau mokomųjų dalykų turėtų temų apie aplinkosaugą.
 
„Draugo“ inf.   

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.