Vaikams pristatyta policijos pareigūnų profesija

policijos profesijaŠakių rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė supažindina moksleivius su policijos pareigūno profesija. Per pastarąsias dvi savaites pareigūnė suorganizavo du susitikimus su rajono moksleiviais Šakių viešojoje bibliotekoje bei Atvirame Šakių jaunimo centre.
 
Nuotr. Šakių „Varpo“ mokyklos ketvirtokams bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė pristatė knygelę „Susipažinkime: policija“.
 
Spalio 8 d. Šakių „Varpo“ mokyklos ketvirtokams A. Mockevičiūtė pristatė knygelę „Susipažinkime: policija“ ir bibliotekos skaitytojams dovanojo tris knygeles. Knygelės autorius Zurabas Dzavachisvilis  yra ir daugelio kitų „policinių“ detektyvų, atskleidžiančių policijos darbo „virtuvę“ ir leidžiančių labiau pažinti policijos kasdienybę, autorius. Susitikime su ketvirtokais pareigūnei talkino policijos bičiulis „Amsis“.

„Ar esate kada nors svajoję tapti policininkais?“ – tokiu klausimu paskaitą apie policijos profesiją pradėjo pareigūnė. Ketvirtų klasių mokiniai į šį klausimą atsakė teigiamai. Todėl visiems rūpėjo, ką reikia daryti, kad svajonės taptų realybe, kaip tapti geru policininku. Į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų išsamiai atsakinėjo A. Mockevičiūtė, vaizdžiai papasakodama apie Lietuvos policiją, jos istoriją, veiklą, struktūrą, sprendžiamus uždavinius, saugų eismą. Ketvirtokams labai patiko rodomi filmukai apie policijos istoriją, kriminalinę policiją. Jiems didžiulį įspūdį paliko policininkų darbo įrankiai, tyrėjų ir kitokio rango pareigūnų veikla.

Specialistė atkreipė visų dėmesį, kad būsimas policininkas privalo būti nepriekaištingos reputacijos, daug sportuoti, mokėti logiškai mąstyti, gebėti bendrauti su skirtingais žmonėmis, suprasti elgesio motyvus, padėti taikiai spręsti konfliktines situacijas. Mokinukai sužinojo, kad asmenys, ketinantys įgyti policininko profesiją, mokytis priimami nuo 18 iki 30 m. amžiaus. Jie turi mokėti lietuvių kalbą, turėti  ne žemesnį kaip vidurinis išsilavinimą, būti nepriekaištingos reputacijos ir pagal asmenines ir dalykines savybes, fizinį pasirengimą bei sveikatos būklę tikti pareigoms vidaus tarnyboje. Pareigūnė su vaikais diskutavo, kokias charakterio savybes privalo turėti žmogus, kad būtų puikus policininkas.

Susitikime su ketvirtokais vyko informatyvi viktorina – įgytų žinių patikrinimas. Knygelių mylėtojai labai aktyviai, noriai ir daugelis teisingai atsakinėjo į pareigūnės A. Mockevičūtės užduotus klausimus. Aktyvūs skaitytojai už teisingus ir išsamius atsakymus pelnė daug įvairių prizų – siurprizų.

Panašų, tik gal ne tokį žaismingą susitikimą policijos pareigūnė surengė ir su vyresniais kaip 14 m. moksleiviais Atvirame Šakių jaunimo centre spalio 14 d. Gausiai susirinkusiems Šakių „Varpo“ mokyklos, „Žiburio“ gimnazijos, Lukšių V. Grybo gimnazijos ir kitų rajono mokyklų moksleiviams pareigūnė taip pat pristatė policijos pareigūno specialybę. Pasitelkdama vaizdinę medžiagą A. Mockevičiūtė demonstravo policininkų darbo įrankius, aprangą. Pareigūnė taip pat pasakojo apie karjeros galimybes bei policijos pareigūnų ateities perspektyvas. Su jaunimu buvo diskutuojama įvairiais klausimais, motyvuojama, kodėl verta rinktis policininko profesiją. Prieš renkantis šią profesiją pareigūnė patarė moksleiviams pagalvoti. Policininko darbas nėra lengvas – jis reikalauja tiek gero fizinio, tiek psichologinio pasirengimo. Tik savo gyvenime teisingai sudėliojus visus prioritetus, kiekvienas asmeniškai turi apsispręsti, ar jo asmenybė atitinka policininkui keliamus reikalavimus, ar iš tikrųjų norisi tuo sunkiu keliu eiti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.