Mažieji įsiliejo į kamštelių rinkimo vajų

kamsteliaiLukšių vaikų darželio „Ąžuoliukas“ mažieji auklėtiniai prisidėjo prie šalyje įgyvendinamo projekto „Kamštelių vajus“. Per pusmetį lukšiečiai surinko nemažą kiekį kamštelių.
 
Nuotr. Prie ekologinės akcijos „Kamštelių vajus“ prisidėję mažieji lukšiečiai per pusmetį surinko išties nemažą kiekį kamštelių, iš dalies jų sukūrė meno kūrinį.  
 
Kovo mėn. ikimokyklinio ugdymo pedagogės Ingos Sorakienės 3–4 metų ugdytiniai smagiai prisidėjo prie gamtosauginės akcijos „Kamštelių vajus“ ir rinko plastikinius kamštelius.

„Vaikams labai patinka ši veikla. Jie su mielu noru renka kamštelius. Juos vaikai neša iš namų, be to, tapo įpročiu lauke pamačius kamštelį pakelti nuo žemės ir atnešti į grupę“, – pasakojo pedagogė I. Sorakienė.  

Akcijos „Kamštelių vajaus“ tikslas – surinkti kuo daugiau gamtoje išmėtytų plastikinių butelių kamštelių ir juos priduoti perdirbti.

„Prisidėdami prie šios akcijos ugdome vaikų sąmoningumą, kad gamtoje negalima šiukšlinti, reikia pakelti numestą šiukšlę. Jas reikia rūšiuoti. Aiškiname, kad kamštelį dar galima panaudoti jį perdirbant“, – sakė pedagogė.

Spalio 15 d. Kaune esančiame surinkimo punkte buvo pristatyti mažųjų lukšiečių surinkti kamšteliai. Pasirodo, per pusmetį jie surinko išties nemažą kiekį kamštelių (20 kg 60 g). Be to, iš kamštelių vaikai sukūrė paveikslą, kuris šiuo metu eksponuojamas darželyje. Kamštelių vajus tuo dar nesibaigė. Juos darželinukai renka ir toliau.

Pirmą kartą Lietuvoje konkursas „Kamštelių vajus“ buvo paskelbtas 2012 m. Projektas jau pirmais metais sulaukė didžiulio susidomėjimo ir dalyvių aktyvumo. Tuomet surinkti kamšteliai buvo priduoti didžiausiai Europoje antrinių polietileno atliekų perdirbėjai AB „Plasta“, kur perdirbta beveik tona surinktų plastikinių butelių kamštelių. 2013 m. jų perdirbta daugiau nei keturios tonos.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.