Pavaduotoja atsisako pavaduoti

pauliukenasAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Kaip ir prieš kiekvieną rajono savivaldybės tarybos posėdį, taip ir prieš šį vyko komitetų posėdžiai. Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdyje nemažai diskusijų sukėlė klausimas dėl į pensiją išeinančios Kidulių pagrindinės mokyklos direktorės Nijolės Ūsienės laikino pavadavimo.

Nuotr. Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas sakė, jog buvo stengiamasi pavaduotoja „prišnekinti“ laikinai užimti direktorės pareigas.

Tik pradėjus svarstyti klausimą komiteto pirmininkė Rima Rauktienė komiteto narių klausė, kas gi pirmadienį užims direktorės pareigas? Šiandien, penktadienį, paskutinė direktorės darbo diena. Kas pirmadienį vadovauja mokyklai?

Rajono meras Juozas Bertašius bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas antradienį lankėsi Kidulių mokykloje. Pasak mero, niekaip nepavyko įtikinti direktorės pavaduotojos Gražinos Bartkuvienės laikinai užimti direktorės pareigas.

Mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis nusistebėjo, kaip taip gali būti, mat direktorės pavaduotojos viena iš pareigų – pavaduoti.

„Tai kokia ši moteris pavaduotoja, jeigu ji negali pavaduoti direktorės? Ji net pavaduotoja tuomet negali būti“, – sakė komiteto narė Dinara Gudaitienė.

R. Rauktienė klausė: „Direktorė išeina iš darbo penktadienį,  jeigu pavaduotoja nesutinka laikinai užimti direktorės pareigų, kada normalia tvarka atsirastų direktorius?“

Meras atsakė, jog konkursą direktoriaus pareigoms užimti skelbti galima gana greitai. Bet J. Bertašius pridūrė, jog kažkas vis tiek laikinai, kol nebus paskirtas naujas žmogus,turi eiti šias pareigas.

Bediskutuojant meras prasitarė, jog jo potvarkiu laikinai direktoriaus pareigas eiti galėtų šioje mokykloje ūkio dalies pavaduotoju dirbantis Robertas Sakas.

Į komitetą atėjęs Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas taip pat sakė, jog buvo stengiamasi pavaduotoja „prišnekinti“ laikinai užimti direktorės pareigas. Komiteto narė Violeta Simonavičienė nesupratusi klausė: „Kaip tai prišnekinti? Yra mokyklos nuostatai, kuriuose nurodyta, kas turi pavaduoti direktorę, o ne šnekinti!“

E. Pauliukėnas atsakė: „Tai jums taip atrodo, o jeigu būtumėt ten dalyvavę, tai kitaip šnekėtumėte.“

E. Pauliukėnas tęsdamas savo kalbą teigė, jog G. Bartkuvienė nesiruošia būti vadove, nenori prarasti pavaduotojos darbo vietos, neketina dalyvauti konkurse dėl direktoriaus pareigų.

„Mes ją visaip šnekinome, sakėme, jog jai priklauso laikinai pavaduoti direktorę, bet ji atsisakė. Be sutikimo mes jos direktore negalime padaryti“, – situaciją bandė paaiškinti vedėjas.

„Jeigu mes ruošiame kažkam „kėdes“, ko niekas kažkodėl nepasako tiesiai šviesiai, tai ką mes galime dabar nuspręsti? Situacija labai juokinga: pavaduotoja staiga nesutinka atlikti savo funkcijų“, – sakė E. Pilypaitis.

E. Pauliukėnas taip pat minėjo, jog pavaduotoja patikino: savo žodžius, jog ji nesutinka pavaduoti direktorės, galinti išdėstyti ir raštiškai, ir išsakyti tarybos posėdyje. R. Rauktienė pridūrė, jog tokiu atveju bus keliamas klausimas, ar ši moteris apskritai gali dirbti pavaduotoja.

Meras teigė, jog susitikimo metu pavaduotoja teiravosi, kodėl laikinuoju direktoriumi negalima paskirti R. Sako. Bediskutuojant Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas pridūrė, jog būtų šimtąkart geriau, jog šias pareigas laikinai eitų pavaduotoja, kad nebūtų galimybių daryti prielaidą, jog R. Saką siekiama „padaryti“ direktoriumi.

Susisiekus su pavaduotoja, ši neneigė, jog atsisako pavaduoti į pensiją išeinančią N. Ūsienę, tačiau tokio sprendimo aplinkybių teigė nekomentuosianti.

„Neneigiu, jog atsisakau pavaduoti, tačiau daugiau nieko nekomentuosiu“, – sakė G. Bartkuvienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.