Mokykloms artėja nelengvos dienos

Penktadienį rajono savivaldybės taryba posėdžio metu patvirtino Švietimo įstaigų tinklo pertvarkos 2016–2020 m. bendrąjį planą.

Apie 2016 m. švietimo įstaigų pasikeitimus „Drauge“ jau buvo rašyta, tačiau iki 2020m. pokyčių bus ne ką mažiau. 2017 m. kol kas planuojamas vienas pasikeitimas – Lekėčių mokykla turėtų tapti mokykla-daugiafunkciu centru.

2018 m. pasikeitimų turėtų būti dar daugiau. Paluobių mokykla-daugiafunkcis centras bus reorganizuojamas į Griškabūdžio gimnazijos Paluobių mokyklos- daugiafunkcio centro skyrių. Taip nutiks, jei 2018 m. sausio mėn. bus priimtas sprendimas (įvertinus mokyklos finansinę būklę, mokinių skaičiaus perspektyvas bei po susitikimo su vietos bendruomene) dėl reorganizacijos.
 
Bene daugiausiai pokyčių turėtų įvykti 2019 m. Jei planas pasitvirtins, Žvirgždaičių progimnazija bus reorganizuojama į Griškabūdžio arba Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos pagrindinio ugdymo skyrių. Sprendimas, prie kurios gimnazijos bus jungiama progimnazija, bus priimtas įvertinus gimnazijų finansinę būklę, mokinių pavėžėjimo galimybes ir kitus rodiklius.

Tais pačiais metais Slavikų pagrindinę mokyklą planuojama reorganizuoti į Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos arba Šakių „Varpo“ mokyklos pagrindinio ugdymo skyrių. Prie kurios švietimo įstaigos bus prijungta mokykla, priklausys nuo gimnazijos ir „Varpo“ finansinės būklės, mokinių pavėžėjimo klausimo.

2019 m. planuojama Pedagoginę psichologinę tarnybą, jei bus sėkmingai vykdomos suaugusiųjų švietimo koordinatoriaus veiklos ir įvykdytos akreditacijos sąlygos, reorganizuoti į Švietimo pagalbos tarnybą. 2020m. planuojamas tinklo pertvarkos plano tikslinimas.

Tiesa, pasikeitus mokinių skaičiui, teisės aktams, nesant galimybės komplektuoti kurių nors klasių ir rajono savivaldybės tarybai nedavus leidimo komplektuoti klasių išimties tvarka, švietimo įstaigų tinklo pertvarkos planas gali būti koreguojamas ir švietimo įstaigų pertvarka gali būti vykdoma ir anksčiau nei nurodyta pertvarkos plane.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.