Seimo narys vedė pilietinio ugdymo pamoką

Praėjusį penktadienį Seimo narys Mindaugas Bastys Šakių „Žiburio“ gimnazijos II–III klasių moksleiviams vedė pilietinio ugdymo pamokas.

Seimo narys „Žiburyje“ tokią pamoką gimnazistams vedė nebe pirmą kartą, kitų rajono mokyklų mokiniai taip pat yra sulaukę M. Basčio pilietinio ugdymo pamokų. Pirmos pamokos metu Seimo narys susitiko su II, o antros – III klasės gimnazistais.

Gimnazistai su M.Basčiu diskutavo apie Konstituciją, pilietiškai aktyvius žmones. Seimo narys klausinėjo gimnazistų su tuo susijusių klausimų (kuriais metais priimta Konstitucija, kiek Lietuvoje yra pilietiškai aktyvių gyventojų). Teisingai atsakę buvo apdovanoti prizais.
 
Viena iš svarbiausių temų, kuria jau kuris laikas diskutuojama, – emigracija. Iš pradžių nedrąsiai, tačiau įsidrąsinę gimnazistai kalbėjo, jog emigracija nėra blogas dalykas, jeigu žmonės išvyksta, o vėliau nusprendžia grįžti Tėvynėn. Tačiau, moksleivių nuomone, apmaudu, kai išvyksta talentingi savo sričių žinovai, kurie Lietuvoje jaučiausi neįvertinti ir savo laimę susikuria svetur, o apie grįžimą gyventi į Lietuvą net negalvoja.

Gimnazistai su Seimo nariu diskutavo dar ne viena aktualia tema – valstybės biudžeto įstatymas, šešėlinė ekonomika, pridėtinės vertės mokestis. Apie tai savo nuomonę turėtų turėti kiekvienas gyventojas – nesvarbu, ar vyresnių klasių moksleivis, ar pensininkas.

Baigdamas pamokas, M. Bastys gimnazistams palinkėjo, kad ir kas benutiktų, siekti užsibrėžtų tikslų, uoliai mokytis ir nesvarbu, kokiu keliu pasuks, kokią specialybę studijuos, įgijus išsilavinimą, savo darbą dirbti iš visos širdies.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.