Tarp dešimties geriausių – Griškabūdžio gimnazistė

praeities stiprybeŠiais metais pirmą kartą Lietuvoje buvo vykdomas nacionalinis moksleivių konkursas „Praeities stiprybė – dabarčiai“. Tarp geriausių – ir Griškabūdžio gimnazistės darbas.

Nuotr. Agnės Simanavičiūtės (kairėje) tiriamasis darbas buvo įvertintas už šiuolaikišką bei kūrybišką požiūrį į savo miestelio ir Lietuvos istoriją.

Net šimtas komandų iš visos Lietuvos mokyklų ir gimnazijų dalyvavo Vilniaus universiteto istorijos fakulteto, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos bei Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos organizuojamame projekte. Dalyviai, tarpusavyje derindami tiriamuosius bei kūrybinius įgūdžius, buvo skatinami pažinti sudėtingus, bet kartu nepaprastai įdomius ir įkvepiančius Lietuvos laisvės kovų įvykius, asmenybes ar jų įamžinimo būdus.
 
Geriausius kūrybinius-tiriamuosius darbus atrinko kompetentinga organizatorių komisija. Tarp dešimties geriausių pateko Griškabūdžio gimnazijos moksleivės Agnės Simanavičiūtės (mokytoja Virginija Puskunigienė) tiriamasis darbas. Gimnazistės konkursui pateiktas pristatymas „Istorija – gyva mūsų širdyse“ buvo įvertintas už šiuolaikišką bei kūrybišką požiūrį į savo miestelio ir Lietuvos istoriją. Vienas iš prizų, laukęs ne tik nugalėtojų, bet ir jų draugų, kuriems taip pat buvo suteikta proga apsilankyti sostinėje, buvo balandžio 15-ąją organizuojami teminiai užsiėmimai.

Griškabūdžio gimnazijos gimnazistai kartu su savo istorijos mokytojomis V. Puskunigiene ir Aušrele Grigiene buvo pakviesti į Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, į ką tik duris atvėrusį Valstybės pažinimo centrą Lietuvos Respublikos Prezidentūroje ir į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalioną.

Vilniaus universitete dalyviai klausėsi trijų paskaitų, kurias vedė dr. Norbertas Černiauskas, dokt. Kęstutis Kilinskas ir dr. Inga Zakšauskienė. Moksleiviai buvo supažindinti su Lietuvos kariuomene, jos ginkluote bei XIV a. elitinio Lietuvos kario šarvuote bei ginkluote. Užsiėmimus vainikavo komandų apdovanojimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.