Ugniagesiai-gelbėtojai mieste surengė prevencines akcijas

ugniagesiu prevencijaPirmadienį didelis sujudimas prie Šakių ežero traukė ir praeivių dėmesį: stovėjo trys ugniagesių-gelbėtojų automobiliai, šurmuliavo šimtai vaikų ir mokytojų.

Nuotr. Šimtai moksleivių ir mokytojų stebėjo narų gelbėtojų imituotą žmogaus skendimo ir jo gelbėjimo operaciją.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius informavo, kad tą dieną Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus specialistai ir 1-osios komandos narai gelbėtojai kartu su kolegomis iš Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Šakių mieste surengė net keletą prevencinių akcijų. Pirmiausia vyko „Varpo“ pagrindinės mokyklos ir „Žiburio“ gimnazijos moksleivių ir jų mokytojų bei administracijos darbuotojų evakuacija. Moksleiviai su klasių auklėtojais buvo evakuoti prie Šakių miesto tvenkinio. Čia susirinkusiems moksleiviams ir mokytojams (iš viso apie 680 dalyvių) Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos narai gelbėtojai surengė teorinius ir praktinius mokymus, kaip saugiai elgtis prie vandens. Pirmiausia narai paaiškino, kad pamačius skęstantį reikia nesutrikti tokioje situacijoje ir skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112.
 
Vėliau narai gelbėtojai imitavo skęstančiojo gelbėjimo operaciją: kaip pasiekti skęstantį, kaip pasirūpinti savo saugumu, nes kovojantis su mirtimi ir apimtas panikos skenduolis yra pavojingas. Paaiškinta, kaip jį pargabenti į krantą, kaip išgelbėjus jį gaivinti.

Kasmet organizuodami akciją „Būk saugus prie vandens“, ugniagesiai-gelbėtojai nori priminti, kad  gyventojai ir moksleiviai turi būti saugūs visą vasarą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.