Ragina rūpintis moksleivių saugumu keliuose

Rugsėjo mėnesį visoje Lietuvoje vyks jau tradicija tapusi saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“. Jos iniciatorė bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su Šakių rajono savivaldybe skatins eismo dalyvius būti atsargius.

Rajono savivaldybė prie Šakių miesto mokyklų esančias perėjas jau pažymėjo specialiu „Apsaugok mane“ ženklu, o „Lietuvos draudimas“ kiekvieną mokyklinio amžiaus vaiką nuo nelaimingų atsitikimų kelyje nemokamai apdraus 5 tūkst. eurų. Akcija „Apsaugok mane“ Šakių rajono savivaldybėje organizuojama jau ne pirmus metus. Jos metu asmens draudimo apsaugą visiems šalies moksleiviams suteikianti bendrovė „Lietuvos draudimas“ ragina eismo dalyvius kelyje būti itin atidžius. Vairuotojai, kaip valdantys padidintos rizikos transporto priemones, būdami kelyje turėtų pagalvoti ne tik apie savo, bet ir apie pėsčiųjų veiksmus. Anot „Lietuvos draudimo“ Šešupės skyriaus vadovės Zitos Radzevičienės, ypatingą dėmesį vairuotojai turėtų skirti jauniesiems eismo dalyviams, kurie ne visada apgalvoja savo veiksmus gatvėje ir tam tikrais atvejais yra linkę pasielgti spontaniškai.
 
Nuo nelaimių nėra apsaugoti ir patys atsargiausi. Todėl „Lietuvos draudimo“ moksleiviams suteikiamas asmens draudimas galioja visoje Lietuvoje ištisą parą visą rugsėjo mėnesį. Per pastaruosius kelerius metus bendrovė keliuose nukentėjusių moksleivių tėvams yra išmokėjusi nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų siekusias draudimo išmokas. Lietuvos kelių policijos duomenimis, eismo įvykių skaičius rugsėjo mėnesį, kai nukenčia pėsti vaikai, per pastarąjį dešimtmetį yra sumažėjęs apie du kartus. „Lietuvos draudimo“ inicijuota akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.