Dalyvavo rudens konferencijoje

katachetaiKas metai Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojai bei katechetai, artėjant naujiems mokslo metams, renkasi į tradicinę šventę – rudens konferenciją.

Nuotr. Konferencijoje dalyvavusios vienuolika rajono mokytojų įsiamžino su Vilkaviškio vyskupu Rimantu Norvila.

Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja Vilma Sluoksnaitienė pasakojo, kad konferencija vyksta vis kitame vyskupijos dekanate. Šių metų rudens konferencija vyko Vilkaviškyje rugpjūčio 26 d. Pasak jos, pedagogai susirenka aptarti darbo perspektyvų bei pasidalinti džiugiomis akimirkomis. Konferencijoje dalyvavo vienuolika rajono mokytojų.
 
Sveikinimo žodį taręs naujasis Katechetikos ir Parapijinės katechezės centrų vadovas kun. Linas Baltrušaitis informavo susirinkusius apie Katechetikos centro darbuotojų pasikeitimus. Konferencijoje dalyvavęs vyskupas Rimantas Norvila nuoširdžia kalba palydėjo mokytojus į naujus mokslo metus. Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras mons. teol. dr. Algirdas Jurevičius pristatė pranešimą „Bažnyčia šaukiasi Dievo gailestingumo“,  Vilkaviškio dekanas prel. kan. Vytautas Gustaitis linkėjo būti ne tik Evangelijos skelbėjais, bet ir liudytojais.

Konferencijos dalyviai klausėsi Kybartų Kristijono Donelaičio abituriento Domo Ziegoraičio saksofonu atliekamų kūrinių.

Šventė tęsėsi Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo katedroje, kur buvo aukojamos šv. Mišios.

„Niekas taip nesuvienija žmonių, kaip Eucharistija. Niekas taip nesustiprina naujiems darbams, kaip Eucharistija. Niekas taip neįprasmina pasirinkto tikybos mokytojo kelio, kaip Eucharistija“, – kalbėjo vyskupas Rimantas Norvila, kuris dekanatų metodinių centrų vadovams įteikė kanoninius siuntimus tikybos mokytojams. Juos atsiėmė Šakių dekanato tikybos mokytojų metodinio centro vadovė sintautiškė Irmanta Bakienė.

Po konferencijos visų laukė agapė ir neformalus bendravimas prie kavos puodelio Vilkaviškio parapijos namuose. Tikybos mokytojai ir katechetai skirstėsi sustiprėję dvasiškai, pasisėmę idėjų naujiems mokslo metams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.