Mažieji bėgikai prisijungė prie Solidarumo bėgimo

Spalio 4 dieną Šakių rajono vaikų lopšelio-darželio „Klevelis“ priešmokyklinių grupių „Smalsučiai“ ir „Pelėdžiukai“ ugdytiniai bei auklėtojos prisijungė prie visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ organizuojamo 3-ojo Solidarumo bėgimo JUNKIS-BĖK-PADĖK, skirto Lietuvos ir Zambijos vaikams.

Šią gražią iniciatyvą darželio bendruomenei pasiūlė ir filmukus apie Zambijos vaikus pristatė darželio vyr. soc. pedagogė Vaidutė Lazdauskienė. Kad bėgti būtų smagiau, į kompaniją buvo pakviesti ir Šakių „Varpo“ mokyklos priešmokyklinukai drauge su savo mokytoja Aušra Gudiškiene. Vaikai džiaugėsi didžiuliu „Varpo“ stadionu, linksmai lenktyniaudami bėgo keletą ratų, žaidė žaidimus, taip pat grožėjosi mokykla, kurioje ateityje mokysis.
 
Mažųjų bėgikų širdys tiki, kad šiuo Solidarumo bėgimu jie praskaidrins ir praturtins vargstančių Lietuvos ir Zambijos vaikų vaikystę. Solidarumo bėgime dalyvaujantys vaikai gali ieškoti „rėmėjų“, sutinkančių vaikams paaukoti pasirinktą sumą už kiekvieną bėgiko nubėgtą simbolinį Solidarumo kilometrą. Visam „Klevelio“ kolektyvui pavyko surinkti 180 eurų. Prie bėgimo prisijungė ir kitos rajono švietimo įstaigos. Pavyzdžiui, Šakių „Žiburio“ gimnazijos bendruomenė akciją organizavo rugsėjo pabaigoje. Joje dalyvavo 353 mokiniai, kurie nubėgo 1812 simbolinius Solidarumo kilometrus. Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras Solidarumo bėgimą, kuriame dalyvavo 58 mokiniai, organizavo spalio 4 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.