Darželio bendruomenė užaugino 42 metrų ilgio traukinį

moliugu traukinys
Nuotr. Į darželį atriedėjo daugiau nei 150 užaugintų moliūgų, iš kurių visa „Berželio“ bendruomenė sudėliojo ilgą oranžinį 42 m traukinį, simbolizuojantį draugystę bei bendradarbiavimą.


Šakių lopšelis-darželis ,,Berželis” dalyvavo respublikiniame švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio švietimo projekte ,,Saulėto oranžinio traukinio kelionė per Lietuvą“.
 
Balandžio mėnesį kiekvienoje darželio grupėje ugdytiniai su auklėtojomis sėjo ir daigino moliūgų sėklas, stebėjo jų augimą, o per Šeimos šventę gegužę išpuoselėti daigeliai buvo perduoti į šeimų rankas. Vaikai kartu su tėveliais visą vasarą augino, rūpinosi, kad moliūgai žydėtų, vestų vaisius, o rudenį moliūgai grįžo į darželį, kuriame ir buvo užauginti daigai.

Į darželį atriedėjo daugiau nei 150 užaugintų moliūgų, iš kurių visa „Berželio“ bendruomenė sudėliojo ilgą oranžinį šeimos meilę, draugystę bei bendradarbiavimą simbolizuojantį traukinį.

Vykdydamos šį projektą, auklėtojos S. Naujokaitienė, R. Žemaitienė ir O. Sakalauskienė surengė linksmą šventę darželio kieme, kur susirinko visa darželio bendruomenė. Trys sesės moliūgėlės su vaikais rideno moliūgus, dainavo, dalyvavo įvairiose estafetėse.

Išmatavus traukinio ilgį paaiškėjo, kad jį sudaro net 42 metrai. Patį didžiausią moliūgą užaugino ikimokyklinės „Žiedelių“ grupės auklėtinė Ugnė Čiužaitė su tėveliais, moliūgo apimtis 1,62 cm. Originaliausio moliūgo titulą pelnė „Kiškučių“ grupės auklėtinė Viktorija Ėringytė su tėveliais.

Spalio pirmą savaitę grupės organizavo Sveikuolių vakarones, kurių metu vaikai pristatė patiekalus, o mamytės dalinosi moliūgų receptais, kuriuos sudėjo į receptų knygą. Originaliausio recepto titulas atiteko Ugniui Bilskiui ir jo mamytei iš „Katinėlių“ grupės.

Projekto paskutinis renginys numatytas lapkritį, kai bus gaminami moliūginiai žibintai, o žvakelių šviesa žibės vakaro tamsoje. Iš kai kurių moliūgų bus gaminami įvairūs patiekalai, o likusieji bus panaudoti kūrybinėse dirbtuvėlėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.