Posėdyje – apie mokyklas, darželius, vienų uždarymą, kitų plėtimąsi

Antradienį posėdžiavo rajono savivaldybės Švietimo įstaigų tinklo optimizavimo darbo grupė, kuri apsvarstė kelis su tinklo optimizavimu susijusius klausimus.

Susirinkusi darbo grupė aptarė planuojamus pakeitimus, kurie turėtų būti įtraukti į šių metų Švietimo įstaigų tinklo pertvarkos planą. Vienas iš pakitimų, kuriam pritarė darbo grupė, o vėliau, žinoma, šiam ir kitiems klausimams turės pritarti ir rajono savivaldybės taryba – patenkinti Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro prašymą leisti steigti naują ikimokyklinio ugdymo grupę. Kitas aptartas klausimas – Šakių rajono vaikų lopšelio-darželio pavadinimo keitimas: įstaigos bendruomenė nori, kad pavadinimas sutrumpėtų ir vadintųsi Šakių lopšelis-darželis „Klevelis“.
 
Darbo grupė taip pat diskutavo, ką daryti su Lekėčių pagrindine mokykla, kuri dar šiais metais turėtų tapti mokykla-daugiafunkciu centru. Tiesa, šiuo metu sprendžiamas mokyklos likimas ir nežinia, ar bus, o jei bus, tai kiek skirta Europos Sąjungos lėšų mokyklos plėtimuisi bei naujų erdvių kūrimui, kad jose atsirastų darželis bei patalpos kultūriniams renginiams (tuomet mokykla galėtų kuo puikiausiai funkcionuoti kaip daugiafunkcis centras – red. past.). Vis tik darbo grupė nusprendė, jog nestabdys šio klausimo, ir tam, kad mokykla taptų mokykla-daugiafunkciu centru, pritars.

Bene daugiausiai diskusijų posėdyje kilo dėl Griškabūdžio gimnazijos Barzdų pradinio ugdymo skyriaus uždarymo. Dar kartą buvo priminta visa situacija, kuri ne kartą aprašyta ir rajono spaudoje. Dar kartą diskutuota, svarstyta, kalbėta apie tai, ar tikrai bus žengtas teisingas žingsnis. Tad kad ir kaip darbo grupės nariams būtų nejauku ir nesmagu kelti rankas ir balsuoti už skyriaus uždarymą, atrodo, kitos išeities jau nebelieka ir trauktis nebėra kur.

Žinoma, uždarius skyrių turės būti labai plačiai išdiskutuotas Barzdų krašto vaikų pavėžėjimo į Griškabūdžio arba Pilviškių gimnazijas klausimas.

Išdiskutavę visus įmanomus variantus darbo grupės nariai nusprendė rekomenduoti (darbo grupės sprendimai – rekomendacinio pobūdžio – red. past.) šį skyrių uždaryti. Tokiam siūlymui turės pritarti rajono savivaldybės taryba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.