„Varpiečiai“ draugaus su Kauno valstybiniu lėlių teatru

leliu teatras
Nuotr. „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas džiaugiasi mokyklos draugyste su Kauno valstybiniu lėlių teatru. Nuotraukoje jis  su teatro administratore Danute Krapikiene.


Nuo šiol Šakių Varpo“ mokyklos moksleiviai galės mėgautis spektakliais dar dažniau nei iki šiol – trečiadienį „Varpo“ mokykla ir Kauno valstybinis lėlių teatras pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
 
Trečiadienio rytą į „Varpo“ aktų salę susirinkę pradinių klasių moksleiviai ir jų mokytojos stebėjo, kaip mokyklos direktorius pasirašo bendradarbiavimo sutartį, kuri atvers platesnius kelius ir didesnes galimybes mažiesiems stebėti lėlių teatro pasirodymus.

Beje, žadama, kad į pačią mokyklą teatro kolektyvas atvyks parodyti 2–3 spektaklius per metus. V. Daniliauskas dėkojo lėlių teatro administratorei Danutei Krapikienei už pasiūlymą bendradarbiauti ir suteiktą galimybę pažiūrėti spektaklius vaikams niekur nekeliant kojos iš mokyklos.

Teatro administratorė ragino mažuosius žiūrovus aktyviai susirinkti į ateityje rodomus spektaklius. Atstovė taip pat vaikams priminė, jog lėlių teatre nuo 2005 m. dirba mūsų kraštietis, buvęs „varpietis“, aktorius Remigijus Endriukaitis.

„Jūs užauginote mūsų teatrui puikų aktorių, todėl ir aš linkiu jums pagalvoti, galbūt ir jūs norėtumėte kada nors tapti lėlių teatro aktoriais“, – kalbėjo D. Krapikienė.

Po sutarties pasirašymo mažiesiems „varpiečiams“ lėlių teatro aktoriai suvaidino edukacinį spektaklį „Peliuko pasakų dirbtuvėlė“ apie peliuką, kuriantį pasakas, bet šiek tiek pritingintį tai daryti. Vaikams buvo žaismingai papasakota, kaip gimsta pasakos, kas jas rašo ir pan. Tad moksleiviai ne tik įdomiai praleido laiką, bet ir pasisėmė žinių. Dar vienas smagus momentas – lėlių teatras mokyklai padovanojo lėlių bei „Buratino nuotykių“ spektaklio scenarijų, tad mokyklos lėlių teatro „Makiukai“ kolektyvas turės puikią galimybę paruošti šį spektaklį.

Po spektaklio vaikai susirinko apžiūrėti mokyklos žiemos sode eksponuojamą parodą, kurioje puikuojasi iš Lėlių muziejaus fondų atrinktos lėlės. Anot D. Krapikienės, visos lėlės labai unikalios, žavinčios savo išskirtinumu. Beje, parodoje eksponuojamos ir pačios seniausios, prieš 60 metų sukurtos lėlės, vaidinusios pirmuosiuose teatro spektakliuose.

Pavyzdžiui, parodoje eksponuojama lėlė, vaidinusi spektaklyje „Buratinas skrenda į mėnulį (1970 m.), kita lėlė – ragana iš spektaklio „Trys raganos neužmirštuolės“ (1984 m.), lėlė – asiliukas iš spektaklio „Žaliasis asiliukas“ (1979 m.). Pačios seniausios parodoje eksponuojamos lėlės sukurtos spektakliui „Stebuklingasis Aladino žibintas“ (1958 m.). Paroda bus eksponuojama mėnesį laiko.

Kitą spektaklį mažiesiems planuojama parodyti per „Scenos pavasarį“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.