Kad gatvių pavadinimai būtų prasmingi!

Nors gatvių pavadinimus turėtų siūlyti patys gyventojai, dažniausiai seniūnams tenka sukti galvas, kai iškyla reikalas suteikti gatvei naują pavadinimą. Balandžio 4 d. vykusiame seniūnų pasitarime ir buvo kalbama apie gatvių vardyną.

„Atsirado tokių naujųjų gatvių pavadinimų: Vieškelio, Sandėlio, Tiesioji, Smėlio, Klevų, Skardžio ir kt. Mane tokie pavadinimai nedžiugina. Yra labai pagirtina, kad, pavyzdžiui, Šėtijų kaime (Lekėčių sen.) gatvė buvo pavadinta Simono Sutkaus vardu, Slavikuose – Suvalkiečių gatvė. Manau, kad reiktų pasistengti gatvių pavadinimuose įamžinti išnykusius ar nykstančių kaimų pavadinimus, primirštus vandenvardžius bei toje vietovėje gyvenusius įžymius žmones. Padarykit gatvių pavadinimus prasmingus“, – kalbėjo seniūnų pasitarime dalyvavusi Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė ir pasidžiaugė Girėnų kaimu, kur, pasak jos, eini ir skaitai reikšmingų tam kraštui gatvių pavadinimus: Kermušėnų, Lembūdžių, Siesarties gatvė. A. Kasparevičienė visiems seniūnams palinkėjo būti savo krašto patriotais ir kad mūsų mieste bei rajone beprasmių, visai nesusijusių su vieta ir vienodų ar labai panašių gatvių pavadinimų būtų kuo mažiau.
 
Kovo 31 d. vykusiame rajono savivaldybės posėdyje buvo patvirtinti šie nauji gatvių pavadinimai: Šakių seniūnijos Gotlybiškių kaime – Tiesioji; Kidulių seniūnijos Palankinės kaime – Vieškelio; Lekėčių seniūnijos Šėtijų kaime –Simono Sutkaus; Slavikų seniūnijos Juškakaimių kaime – Suvalkiečių, Mokyklos, Sandėlio. Pakeistos Šakių seniūnijos Gotlybiškių kaimo Lankų gatvės geografinės charakteristikos – gatvė sutrumpinta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.