Olimpiadoje – rekordinis dalyvių ir nugalėtojų skaičius

Kovo pabaigoje vyko 6–8 klasių ir 9–12 klasių rajoninė geografijos olimpiada „Mano gaublys“, kurioje dalyvavo moksleiviai iš visų rajono mokyklų.

6–8 klasių olimpiadoje šeštokų grupėje geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą užėmė trys mokiniai, surinkę vienodą taškų skaičių. Pirmąją vieta dalijosi Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokinė Iveta Česnulevičiūtė (mokytoja Lilija Ūsienė) bei Sauliaus Jazukevičiaus mokiniai iš Slavikų pagrindinės mokyklos – Vakaris Gylys ir Ema Rakauskaitė. Antrosios vietos skirtos taip pat trims moksleiviams: Beatričei Budreckaitei (mokytoja Marija Senkienė) iš Griškabūdžio gimnazijos, Aušrinei Laukaitytei (mokytoja Jolanta Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir Viltei Kazlauskaitei (mokytoja Evelina Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Trečiąją vieta dalijosi Laura Romikaitytė (mokytojas S. Jazukevičius) iš Slavikų pagrindinės mokyklos bei Neila Treikauskaitė (mokytoja E. Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos.
 
Septintokų grupėje geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą pelnė Aivija Valatkaitytė (mokytoja Inta Sakienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos, antroji vieta atiteko taip pat I. Sakienės mokiniui Viliui Frančiakui. Trečiąją vietą užėmė gelgaudiškietė Saulė Jurkšaitytė (mokytoja L. Ūsienė).

Aštuntokų grupėje pirmąją vieta iškovojo varpietė Jonė Kymantaitė (mokytoja I. Sakienė). Antrąją vieta dalijosi keturi moksleiviai: Goda Beniušytė (mokytoja I. Sakienė) iš „Varpo“ mokyklos, Aistė Bernotavičiūtė (mokytoja Rasa Bebrauskienė) iš Sintautų pagrindinės mokyklos, Emilė Kazlauskaitė (mokytoja E. Karpavičienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos ir Miglė Kasparavičiūtė (mokytoja Gintarė Pocevičienė) iš Lekėčių mokyklos. Trečioji vieta atiteko net šešiems moksleiviams: Justai Maksvytytei, Gabijai Matusaitei, Martynui Krapavickui (I. Sakienės mokinamiems iš „Varpo“), Griškabūdžio gimnazijos mokinei Mintarei Žemaitytei (mokytoja M. Senkienė) bei dviem L. Ūsienės mokiniams – Vaidai Mankutei ir Ernestui Butkui iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos.

9–12 klasių olimpiadoje devintokų grupėje pirmąją vietą iškovojo Vytenis Jazukevičius (mokytoja Birutė Bendoraitienė) iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Antroji vieta atiteko Živilei Naujokaitytei (mokytoja M. Senkienė) iš Griškabūdžio gimnazijos. Trečiąja vieta dalijosi Justė Mickevičiūtė (mokytoja J. Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir Arvydas Kazlauskas (mokytoja I. Sakienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos.

Dešimtokų grupėje geriausiai pasisekė Normantui Bataičiui (mokytoja Alina Baranauskienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos, jis ir pelnė pirmąją vietą. Antrąją vietą iškovojo lukšietė Urtė Puidokaitė (mokytoja J. Puidokienė), trečiąją – Gustė Žukauskaitė (mokytoja Asta Ulinskienė) iš „Žiburio“ gimnazijos.

Tarp vienuoliktokų geriausiai pasirodė žiburietė Gabija Enzdelytė (mokytoja B. Bendoraitienė) ir Vaida Plaušinaitytė (mokytoja Daiva Strimaitienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Merginos dalijosi pirmąja vieta. Antra ir trečia vietos atiteko B. Bendoraitienės mokiniams – Šarūnui Pališkiui ir Akvilei Remezaitei.

Abiturientų grupėje geriausiai pasirodė žiburietė Vaiva Račiukaitytė (mokytoja B. Bendoraitienė). Antroji vieta atiteko taip pat B. Bendoraitienės mokiniui Juliui Mačiulaičiui iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Trečiąją vieta dalijosi Erikas Mieliauskas (mokytoja M. Senkienė) iš Griškabūdžio gimnazijos ir Andrius Kažemėkaitis (mokytoja J. Puidokienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.