Šakių TAU pradėjo antruosius mokslo metus

tau atidarymas
Nuotr. Į studijų atidarymo šventę susirinko gausus būrys TAU studentų ir rajono vyresnio amžiaus žmonių. TAU studentai šurmuliavo sveikindami vieni kitus su dviguba švente – Tarptautine pagyvenusių žmonių diena ir studijų metų pradžia.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Spalio 1-ąją mokslo metus pradėjo Šakių Trečiojo amžiaus universitetas (TAU). Į antrųjų mokslo metų pradžios šventę susirinkusius Šakių TAU lankytojus sveikino kolegos iš Vilkaviškio, rajono vadovas Edgaras Pilypaitis. TAU lankytojų šiemet laukia ir naujovės.

Universiteto mokslo metų pradžios šventė „Žiburio“ gimnazijos salėje prasidėjo Lietuvos himnu. Universiteto steigėjų vardu kalbėjo ir mokslo metų pradžią skelbė Šakių TAU valdybos narys Algirdas Klimaitis, kuris paminėjo, jog ši šventė sutampa su Tarptautine pagyvenusių žmonių diena ir palinkėjo tradiciškai mokslo metų pradžią švęsti būtent spalio 1-ąją. Anot A. Klimaičio, mokslas, žinių siekimas, filosofinis mąstymas padeda žmogui įvairiose gyvenimo situacijose.

„Žinios, mokslas ir tobulėjimas yra begalinis. Šiandien čia susirinkusi bendruomenė gali pasakyti, kad būdami šalia vienas kito mes esame sveikesni, stipresni ir laimingesni. Linkiu, kad žinios, įgytos universitete, padėtų jums tapti laimingesniais žmonėmis“, – kalbėjo A. Klimaitis.

Sveikindamas TAU mokslų metų pradžios proga, rajono meras E. Pilypaitis įteikė po rožės žiedą universiteto rektorei Margaritai Liukaitienei ir dekanėms Astai Urbaitienei, Vilmai Frančiakienei, Danutei Aniulienei, Dianai Jazukevičienei, Birutei Bendoraitienei bei „Žiburio“ gimnazijos direktorei Jūratei Mozūraitienei. O TAU lankytojams šiais metais palinkėjo vertingiausių ir naudingiausių akimirkų ir iš gyvenimo imti tik pačius gražiausius dalykus.

Viešnios iš Vilkaviškio TAU sveikino su mokslo metų pradžia ir linkėjo tolimesnio bendradarbiavimo. Istorijos-filosofijos fakulteto vardu kalbėjusi Neringa Špucienė pripažino, kad lankantiems universitetą žmonėms gyvenimas tampa spalvingesnis. Ji dėkojo fakulteto dekanei A. Urbaitienei už prasmingai fakultete praleistus metus.

Universiteto rektorė M. Liukaitienė informavo, kad Šakių TAU studentų yra jau daugiau nei 300. Ji taip pat informavo, kad padaugėjo fakultetų, vietoj vieno Sveikatos fakulteto atsirado du – Sveikos gyvensenos ir Psichologijos. Taip pat nuo šių metų norintys galės mokytis vokiečių kalbos, užsiėmimus ves Darius Aštrauskas. Rektorė supažindino su spalio mėnesį fakultetuose numatytais užsiėmimais, renginiais ir linkėjo studentams sėkmingų naujų mokslo metų.

Kol studentai šnekučiavosi su fakultetų dekanėmis, užkalbinome vyriausiąjį TAU lankytoją šakietį Juozą Ulinską, kuris aktyviai lanko Istorijos-filosofijos fakultetą.

„Kur praeitais metais keliavom su fakultetu, tai visur važiavau. Mokslų gyvenime mažai krimtau, nes daug metų praleidau tremtyje. Istorija mane visada domino, anksčiau turėjom labai mažai knygų apie Lietuvos istoriją. Vėliau gavau Šapokos knygą, tai visą perskaičiau. Universitete noriu išgirsti daugiau istorinės tiesos“, – kalbėjo į devintą dešimtmetį įžengęs J. Ulinskas.

Universiteto mokslo metų pradžios šventėje koncertą studentams ir svečiams dovanojo Mamų ir dukrų kvartetas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.