Kūrybos paukštė „Varpe“ nutūpė jau devynioliktą kartą

meno dienos
Nuotr. Prie unikalaus kūrinio „Knyga“ dvi dienas plušėjo ne tik žymus floristas Marijus Gvildys (dešinėje), bet ir moksleiviai, mokytojai, Trečiojo amžiaus universiteto studentės.

Praėjusią savaitę Šakių „Varpo“ mokykloje vyko tradicinės Meno dienos, kuriose jau devynioliktą rudenį meniškai atsiskleisti skatinamas kiekvienas mokyklos narys. Moksleiviams talkino į svečius atvykę menininkai, abejingi neliko mokytojai, vietiniai kūrėjai, o penktadienį pasidžiaugta per savaitę sukurtais darbais.
 
Šiųmetinėse Meno dienose vyravo paukščių tematika, tad būtent jie figūravo didžiojoje dalyje darbų. Štai Mindaugo Pauliuko vadovaujami moksleiviai sukūrė netradicinius paukščius, kurie simbolizavo padidėjusį vartotojiškumą ir tokias problemas kaip karas Sirijoje, Krymo aneksija, branduolinis karas Šiaurės Korėjoje.

Didelio dėmesio sulaukė šalia mokyklos iš šakų sukurta „Knyga“, jos kūrybos procesui vadovavo žinomas Lietuvos floristas Marijus Gvildys. Jam talkino ne tik moksleiviai, technologijų mokytojas Sigitas Mockus, bet ir Šakių trečiojo amžiaus universiteto Menų fakulteto dekanė Vilma Frančiakienė su savo studentėmis Genovaite Dobilevičiūte, Valentina Antanaitiene, Dalyte Šauliene, Rūta Mickaitiene, Laimute Adomaitiene. Joms teko ne tik konstruoti, statyti bei pinti iš šakų, bet ir nešioti pagalius, braidyti po balas ir pajusti tikrąjį meno skonį. Entuziasčių neišgąsdino nei lietus, nei vėjas, nei sunkesni darbai. Apskritai prie unikalaus kūrinio studentės, mokytojai, moksleiviai bei floristas plušėjo porą dienų, o visas kūrybos procesas sugulė į meninį filmuką. Rezultatu liko patenkinti ir dalyviai, ir mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas. Jis pasidžiaugė, kad unikalus floristo sudiriguotas darbas atsirado ne bet kur, o Šakiuose prie „Varpo“.

Meno dienos, ko gero, jau neįsivaizduojamos be tokių svečių ir savo srities profesionalų kaip Jonas Daniliauskas, Lolita Rūgytė, Audronė ir Algimantas Vorevičiai, Vytautas Kaunas, floristė Daiva Bublaitienė. Talkino ir keramikai Ona ir Egidijus Šimatoniai, jaunosios dalininkės Indrė Siaurusevičiūtė, Justė Želionienė, Dovilė Stasiulytė. Meno dienose dalyvavo ne tik gausus būrys menininkų, bet ir technikų. Priklausomai nuo amžiaus moksleiviai tapė, užsiėmė floristika, grafika, audė, gamino vėjo malūnėlius, atliko aplikacijas.

Šiais metais į svečius buvo atvykę Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės, Klaipėdos rajono Veiviržėnų Jurgio Šaulio bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijų moksleiviai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.