Paskyrė laikiną mokyklos vadovę

Penktadienį savivaldybės taryba nusprendė nuo lapkričio 1 d. laikinai skirti Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoją ugdymui Dianą Baužaitę-Mikužienę Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos direktore, kol bus paskirtas nuolatinis įstaigos vadovas.

Gegužės mėnesį į pensiją išėjo 32-ejus metus mokyklai vadovavęs Romas Dumbliauskas, o birželį rajono mero Edgaro Pilypaičio potvarkiu direktoriaus pavaduotojai ugdymui D. Baužaitei-Mikužienei pavesta vykdyti direktoriaus pareigas, nustatant 30 proc. priedą prie jos pareiginio atlyginimo. Buvo tikėtasi, kad greitu laiku bus paskirtas naujas mokyklos vadovas.
 
Rugsėjo 25 d. turėjo vykti konkursas  mokyklos direktoriaus pareigoms užimti, tačiau pretendentų neatsirado. Tuomet buvo kalbama, jog nė vienas iš asmenų, planavusių pretenduoti į šias pareigas, neišlaikė bendrųjų gebėjimų testo, kurį privalo išlaikyti  norintys dirbti valstybės tarnyboje. Ūkio ir verslo komiteto posėdyje apie šią situaciją diskutuota kiek plačiau. Svarstyta, kad bendrųjų gebėjimų testas turėtų būti neprivalomas, mat tokia situacija, kai mūsų rajono mokyklos lieka be nuolatinių vadovų, jau tampa ydinga. Ir ši problema pastebima ne tik mūsų rajone.

D. Baužaitė-Mikužienė užima 0,5 direktoriaus pavaduotojo ugdymui etato, o dirba ir savo, ir mokyklos direktoriaus darbus. Po rugsėjo 25 d. vyko ilgas situacijos derinimas su Švietimo ir mokslo ministerijos teisininkais, kaip būtų tinkamiausia pasielgti.

Atsižvelgiant į situaciją kaimyninėje Kidulių pagrindinėje mokykloje (pretendentų į direktoriaus pareigas neatsiranda jau daugiau nei dveji metai) bei kitų rajonų patirtį, nuspręsta D. Baužaitei-Mikužienei pavesti vykdyti direktoriaus pareigas primokant jai skirtumą tarp dabartinio direktoriaus pavaduotojos darbo užmokesčio ir direktoriaus darbo užmokesčio (tai sudarys apie 663 eurus per mėnesį) iki įstatymų nustatyta tvarka bus paskirtas įstaigos vadovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.