Prie šimtmečio programavimo valandos prisijungė ir rajono moksleiviai

programavimas100
Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Giedrius Rinkevičius „Šimtmečio programavimo valandos“ dalyviams bandė paaiškinti, kaip lengviau ir kūrybiškiau išspręsti pateiktas užduotis.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

„Šimtmečio programavimo valanda“ – tai integruota virtuali Lietuvos istorijos, kultūros ir programavimo pamoka visiems 6–14 metų vaikams, kurie Lietuvos bibliotekose ir mokyklose vienu metu sprendė modernios Lietuvos istorijos ir programavimo rebusus, sukurtus Lietuvos menininkų ir technologų. Šioje pamokoje dalyvavo ir per 40 rajono moksleivių.

Lapkričio 25 d. daugiau nei 5 tūkst. vaikų visoje Lietuvoje susirinko į Šimtmečio iniciatyvų konkurso projekto, pasaulinės „Hour of Code“ iniciatyvos renginį – „Šimtmečio programavimo valandą“. Tarp jų ir gausus būrys rajono vaikų, kurie taip pat siekė pažinti įdomų programavimo pasaulį.

Pirmą kartą „Šimtmečio programavimo valanda“ vyko Šakių „Žiburio“ gimnazijoje bei Plokščių daugiafunkciame centre.

Daugiausia jaunųjų kūrėjų susirinko Šakių „Žiburio“ gimnazijoje – apie 40. Dalyviams reikėjo atlikti specialiai Lietuvai sukurtas dešimt užduočių, kurios kvietė pažinti modernios Lietuvos šimtmečio įvykius ir herojus, taisyklingai sudėlioti Nepriklausomybės Akto tekstą, atkurti istorinį Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą, padėti Rūtai Meilutytei pakartoti jos olimpinį rekordą, atrasti ir sudėlioti visus prezidento Adamkaus laimėjimus ir kt.

Šakiuose vaikams pamokymų negailėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Giedrius Rinkevičius. Šiame renginyje dalyvavo 6–14 metų vaikai, todėl mokytojas vos spėjo atsakinėti į žingeidžių vaikų klausimus. Jis džiaugėsi, kad ir šakiečiai prisidėjo prie Valstybės atkūrimo šimtmečio programos renginių. „Šimtmečio programavimo valanda“ vyko daugiau nei 50 Lietuvos bibliotekų ir mokyklų.

Norime priminti, kad Šakių „Žiburio“ gimnazijoje nuo rugsėjo 9 d. vyksta JAV programavimo paslaugų „Devbridge Group“ įmonės inicijuojami mokymai „Sourcery for Kids“, kuriuos lanko 32 moksleiviai, jų amžius  7–12 metų. Be mokytojo G. Rinkevičiaus, informacinių technologijų paslapčių vaikus moko buvęs „Žiburio“ gimnazijos mokinys Rokas Kučiauskas ir Kauno technologijos universiteto studentė Solveiga Varneckaitė. Vaikai dirba po aštuonis keturiose grupėse, užsiėmimai vyksta savaitgaliais ir yra nemokami. Vaikai mokosi pagal neformalaus švietimo programoje akredituotą programą, kurią organizuoja ir vykdo „bit&Bite“.

Pasak mokytojo G. Rinkevičiaus, užsiėmimų metų vaikai žengia pirmuosius žingsnius į programavimo pasaulį, taip pat skatinamas vaikų kūrybiškumas, vaikai mokosi bendradarbiavimo.

„Stebiu, kad lankančių mokymus vaikų, netgi septynmečių, – jau kitoks mąstymas, yra ugdomi ir kiti įgūdžiai. Aišku, galvelę reikia pasukti, kai, pavyzdžiui, tenka suprogramuoti šokio judesius. Turiu pripažinti, kad programuoti gali išmokti visi, tik vėliau būti programuotoju ne visi ryžtasi, nes visgi tai yra sunkus ir kiek sausokas mokslas“, – pasakojo mokytojas G. Rinkevičius.

Šie mokymai tęsis iki pavasario. Ar bus pratęsta ši iniciatyva, pašnekovas nežino. Bet atviravo, kad planuose yra organizuoti vaikams ir vadybos kursus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.