Tradicinės nominacijos – į aktyviausio jaunimo rankas

jaunimo nominacijos
Nuotr.  „Jaunimo organizacijos“ nominaciją laimėjo neformali Šakių jaunųjų policijos rėmėjų grupė (vad. Aušra Mockevičiūtė), kuri yra ne tik dažna įvairių renginių dalyvė, bet ir organizatorė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau įprasta, kad besibaigiant metams įvairios organizacijos apžvelgia prabėgusius metus, nuveiktus darbus, dėkoja veiklą rėmusiems ir skatinusiems. Ne išimtis ir jaunimas, praėjusį penktadienį sukvietęs į tradicinę konferenciją „Įjunk šviesą“, kurios metu įteiktos šešios nominacijos labiausiai per metus pasižymėjusiems.

Šįkart renginiui, kuris organizuojamas nuo 2008-ųjų, pasirinktas naktinis klubas „B16“, į kurį susirinko būrys jaunimo. Tiesa, kaip pastebėjo susirinkusius sveikinęs rajono meras Edgaras Pilypaitis, augti ir temptis jaunimui yra kur, nes rajono senjorai skaičiumi ir dalyvavimu renginiuose jaunimą gerokai lenkia. Visgi jis džiaugėsi įvairiame amplua matomais jaunais veidais ir linkėjo sėkmės tolimesniuose darbuose.

Šiais metais Jaunimo reikalų tarybai šešioms nominacijoms buvo teikti 47 siūlymai, iš kurių ir išrinkti verčiausi. Visiems įteiktos nominacijos bei piniginiai 100 eurų savivaldybės administracijos prizai.

Pirmiausiai pristatyta „Jaunimo lyderio“ nominacija, o nominantu iš šešių kandidatų išrinktas Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis, įvairių jaunimo organizacijų narys Jonas Vaikšnoras. Jis buvo atviras: anksčiau jam trūko drąsos reikšti savo mintis, tačiau, kaip kalbėjo jaunuolis, kai pradėjo lankyti gimnaziją, jo gyvenimas pasikeitė kardinaliai. Į gerąją pusę.

„Tiesiog anksčiau nebuvo tinkamos aplinkos, o kai ji atsirado, viskas ėmė rutuliotis ir keistis. Todėl labai svarbu suteikti vienodas galimybes siekti savo tikslų, nes tik tada galėsime užauginti daugiau lyderių“, – linkėjo J. Vaikšnoras.

„Jaunimo organizacijos“ nominaciją laimėjo neformali Šakių jaunųjų policijos rėmėjų grupė (vad. Aušra Mockevičiūtė), kuri yra ne tik dažna įvairių renginių dalyvė, bet ir organizatorė. Jie noriai vykdo įvairias prevencines akcijas, yra aktyvūs bei atsakingi visuomenės nariai.

„Jaunimo renginio“ bei „Jaunimo indėlio“ nominacijos atiteko jaunimo forumui „2k17“, vykusiam Plokščiuose. Pagrindinis minėto renginio organizatorius bei Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Tautvydas Šukys džiaugėsi įvertinimu bei dėkojo kartu su juo dirbusiai komandai. Jei ne ji, įsitikinęs T. Šukys, svajonės, ko gero, ir nebūtų virtusios realybe.

„Jaunimo iniciatyva“ tapo Šakiuose, Bliuviškiuose, Lukšiuose Gyčio Matusevičiaus ir Tautvydo Sutkaus organizuoti automobilių slalomo renginiai. Pasak G. Matusevičiaus, nors organizuojant renginius, ypač „Šakiai Nights“, neišvengta klaidų, tačiau jos skatina tobulėti bei žengti į priekį. Tad vaikinai atsiimdami nominaciją žadėjo dar ne vieną slalomo renginį, o artimiausias numatytas jau sausį Bliuviškiuose.

„Jaunimo partnerio“ nominacija įteikta Atviro jaunimo centro jaunimo darbuotojai Gintarei Grockytei, kuri džiaugėsi, kad organizacija yra reikalinga jaunimui, o jos darbas vertinamas ir pastebimas.

Renginio metu muzikinę programą dovanojo šakiečių muzikos grupė „Zenitas“. Būtent pasiklausyti jos, kaip kuždėjo užnugaryje sėdinčios merginos, čia daugelis ir atėjo. Po oficialiosios dalies jaunimas neskubėjo skirtytis, o prie arbatos puodelio bei užkandžių šnekučiavosi bei dalijosi idėjomis ir linksmai leido laiką.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.