Mokyklų vadovų ieškos dar kartą

Ne veltui sakoma, kad nieko nėra amžinesnio už laikinumą. Rajone susiklostė situacija, kad savo vadovų iki šiol neturi nei Kidulių, nei Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Kaip informavo Bendrojo skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Morkeliūnas, konkursas bus paskelbtas artimiausiu metu.

Kidulių pagrindinė mokykla be vadovo liko į pensiją 2015 m. lapkritį pasitraukus ilgametei mokyklos direktorei Nijolei Ūsienei. Iki šiol čia laikinuoju vadovu dirba ūkio dalies pavaduotojas Robertas Sakas.
 
Gelgaudiškio pagrindinė mokykla analogiškoje situacijoje atsidūrė praėjusių metų gegužę, kai su savo pareigomis atsisveikino pensinio amžiaus sulaukęs Romas Dumbliauskas. Čia laikinai direktoriaus pareigas eina pavaduotoja ugdymui Diana Baužaitė-Mikužienė.

Anksčiau nė vienam pretendentui nepavyko išlaikyti Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros (NMVA) organizuojamo kompetencijų testo. Ši situacija, kai maždaug pusė pretendentų, norinčių tapti švietimo įstaigų vadovais, neįveikia NMVA organizuojamo kompetencijų testo, viešinta ir respublikiniu lygiu. Kol kas pokyčių tvarkoje nenumatyta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.