Mokyklai padovanojo šimtą trispalvių

veliavos kiduliai
L. Pilecko nuotr.: Jaunasis ūkininkas Juozapas Dimaitis ne tik išskirtinai papuošė savo sodybą, bet ir padovanojo Kidulių mokyklai šimtą trispalvių.


Praėjusį trečiadienį Kidulių pagrindinės mokyklos bendruomenė gavo netikėtą dovaną – jaunasis ūkininkas Juozapas Dimaitis moksleiviams padovanojo šimtą trispalvių vėliavėlių. Jas vyras kartu su šeima paruošė Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, taip norėdamas paskatinti jaunimo patriotizmą.
 
Padovanoti Kidulių pagrindinei mokyklai šimtą trispalvių vėliavėlių J. Dimaičui mintis kilo prisijungus prie Lietuvos Respublikos televizijos inicijuotos visuomeninės socialinės akcijos „Keliu vėliavą“. Išradingasis ūkininkas nusprendė iškelti kitokią vėliavą. Jis pagamino šimtą paukščiukų, kuriuos nudažė geltonai, raudonai ir žaliai. Iš jų sudėliojo įspūdingą trispalvę.

Taip Kiduliuose atsirado išskirtinai papuošti namai. Čia J. Dimaitis ir įteikė trispalvių vėliavėlių šimtinę atvykusiems moksleiviams ir mokytojams. Laikinai einantis Kidulių pagrindinės mokyklos vadovo pareigas Robertas Sakas dėkojo kiduliečiui ūkininkui už jo iniciatyvą ir pakvietė jį į Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio renginį, kurio metu moksleiviams bus išdalintos dovanotos vėliavėlės.

Ši J. Dimaičio iniciatyva neprasprūdo ir pro rajono vadovo Edgaro Pilypaičio akis. Jo nuomone, gražu ir pavydžiu laikytina, kai kilnūs darbai daromi be jokios reklamos, tyliai, nesiregistruojant ir siūlomam šimtui darbų šimtmečio proga.

Mokytoja Danutė Dimaitienė pasakojo, kad prie Kidulių mokyklos 1938 m. Lietuvos valstybės atkūrimo dvidešimtmečio proga buvo pasodinti du ąžuoliukai, kurie šiandien virtę 80-mečiais ąžuolais. Vasario 16-ąją jų kamienai bus apjuosti trispalviais ąžuolo lapų vainikais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.