Paluobių pradinukai mokysis Griškabūdžio gimnazijoje

Vasario 21 d. rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta švietimo įstaigų tinklo pertvarkos 2016–2020 m. bendrojo plano pakeitimams. Pagrindiniu klausimu, sukėlusiu daugiausiai diskusijų Finansų ir rajono plėtros komitete, išliko Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro likimas.

Mokyklų tinklo pertvarkos plane dar 2016 m. buvo numatyta Paluobių mokyklą-daugiafunkcį centrą pertvarkyti į Griškabūdžio gimnazijos skyrių, kuriame nebūtų vykdomos pradinio ir pagrindinio ugdymo programos. Paluobiuose liktų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės, neįgaliųjų dienos centras, kultūros centras ir biblioteka.
 
Tarybos narė Irena Haase domėjosi, kiek tai būtų finansiškai naudinga. Pasak rajono savivaldybės mero Edgaro Pilypaičio, Griškabūdžio gimnazijos direktoriui Paluobių mokykloje-daugiafunkciame centre užtektų 16,5 darbuotojų etato, o paprašius Paluobių direktoriaus kiek įmanoma sumažinti – iš 29,75 etato buvo susispausta į 29,5 etato ir tai 0,25 etato kultūros darbuotojo sąskaita.

Tad jei dabar mokyklos-daugiafunkcio centro išlaikymas (atlyginimai ir pastato išlaikymas) per mėnesį savivaldybei kainuoja 22 tūkst. 432 eurus, po reorganizacijos kas mėnesį bus sutaupoma po 8 tūkst. eurų. Dėl to kovo mėnesį turėtų būti patvirtintos reorganizacijos sąlygos, kurios apspręstų, kuriems žmonėms būtų įteikti atleidimo lapeliai.

„Manau, yra teisingas žingsnis vien dėl to, kad reikia žiūrėti, kaip teikti paslaugas gyventojams, o ne mokymosi visą gyvenimą eilutės sąskaita finansuoti aplinkos darbininkus, kūrikus ir visa kita. Nebūtų bėda, jei visi pinigai nueitų mokinio lavinimui, bet jie nueina pro šalį“, – konstatavo faktą E. Pilypaitis, pasisakydamas už ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupės išsaugojimą Paluobiuose.

Jo manymu, 13 darželinukų tikrai nesuvežiosime į Griškabūdį, juo labiau, kad ten ir vietos nėra. „Tėvams, kurių vaikai netelpa į Griškabūdžio vaikų darželį, turėtų būti pasiūlyta atvežti juos aštuonis kilometrus toliau, į tikrai puikiai sutvarkytą erdvę Paluobiuose, – siūlė meras. – Miestuose tėvai ne tokius atstumus vaikus vežioja, o mes norim paslaugos, bet kad ji būtų kitapus gatvės.“   

Tarybos nariai pritarė, kad Slavikų pagrindinėje mokykloje nuo naujų mokslo metų būtų komplektuojama 9 klasė, nes 12-os mokinių tėvai pareiškė pageidavimą suteikti vaikams galimybę toliau tęsti mokslus Slavikų mokykloje. Kadangi buvo numatyta, jog nuo 2019 m. Slavikų pagrindinė mokykla tampa Šakių „Varpo“ mokyklos arba Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos skyriumi, nuo š. m. rugsėjo 1 d. sukomplektavus 9 klasę, ši pertvarka būtų atidėta iki 2020 m.

Pasibaigus šiems mokslo metams, Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre numatyti remonto darbai darželio patalpų įrengimui. Rajono savivaldybės taryba pritarė, kad nuo 2019 m. čia būtų įsteigtos atskiros ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.