Geriausia motyvacija – buvusių moksleivių sėkmės istorijos

ktu eksperimentai
Nuotr. Buvę „Žiburio“ gimnazistai, įvairių sričių specialistai ar studentai, kalbėjo apie savo specialybes, patirtį.


Kovo 16 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko tradicinė, jau šeštoji Karjeros diena, kuria siekiama motyvuoti jaunimą ieškoti savęs realizavimo galimybių, supažindinant juos su įvairiomis studijų programomis, parodant buvusių gimnazistų gyvenimo ir karjeros sėkmės pavyzdžius.
 
„O kas gali geriau motyvuoti, jei ne kitų jaunų žmonių pavyzdžiai, jų sėkmės istorijos?“ – sako Šakių „Žiburio“ gimnazijos Karjeros dienų koordinatorė Ligita Kajeckienė.

Tad į renginį buvo pakviesti net 33 šią mokyklą baigę moksleiviai, studijuojantys ar dirbantys  įvairiose srityse. Taip pat čia vyko ir „Kalba.lt“ studijų užsienyje pristatymas.

Kiekvienas mokinys pagal savo poreikius turėjo galimybę dalyvauti susitikimuose, nes buvę gimnazistai atstovavo labai skirtingoms studijų ir veiklos sritims. Šiemet didžiausio moksleivių susidomėjimo sulaukė į Karjeros dienas atvykę net trys grupės „Abudu“ nariai: Lukas Keraitis – „Žinių radijo“ laidos „Skaitmeniniai horizontai“ ir „Penki.TV“ laidos „IT+“ vedėjas, Tautvydas Mažeika – komunikacijos agentūros „Autoriai“ kūrybininkas ir Leonas Rėčkus – muzikos kompozitorius, garso dizaineris, Vilniaus universitete studijuojantis bioinformatiką. L. Keraitis šiame renginyje dalyvauja jau trečiąjį kartą. Jo paskaita „Kaip priimti sprendimus, kai viskas užknisa“ tapo šių metų topu ir sumušė visus lankomumo rekordus. Vaikinas sausakimšai auditorijai pristatė ir savo kelionių bei nuotykių po Braziliją įspūdžius, kuriais dalijosi ir internetinėje erdvėje.

Trečią kartą Karjeros dienoje dalyvavo ir 2006 m. gimnaziją baigęs Arvydas Strimaitis, dirbantis televizijos laidų, reklamų, renginių vizualizacijų dizaineriu. Gimnazistus sudomino ir šiuo metu anglų kalbos mokytojo praktiką mokykloje atliekantis Lietuvos edukologijos universiteto ketvirtakursis Tadas Varvarinas, kuris pristatė savo gyvenimo istoriją, kai, sustabdęs studijas, išvyko gyventi į Bulgariją, sukūrė savo verslą ir apkeliavo visą Europą. Didelį įspūdį mokiniams paliko ir Vilniaus universiteto archeologijos fakulteto trečiakursė Simona Demeniūtė, svajojanti atlikti kasinėjimus mūsų rajone, kur yra daug įdomių, dar nepaliestų istorinių vietų.  

Ypač įdomi Lietuvos sveikatos universiteto Treniravimo sistemų bakalauro studijas baigusio Stanislovo Grincevičiaus sėkmės istorija. Atlikęs privalomąją karinę tarnybą Lietuvos kariuomenėje, jis mokosi Suomijoje, siekia Science of coaching and fitness testing studijų programos magistro laipsnio, o šiuo metu atlieka praktiką „Žalgirio“ dublerių krepšinio komandoje.

Nanotechnologijas gimnazistams pristatė Vilniaus universiteto Nanotechnologijų ir medžiagotyros bakalaurė, Nanomedžiagų chemijos magistro studentė Gintarė Plečkaitytė, šiuo metu dirbanti universitete ir užsiimanti moksline veikla. Didelio susidomėjimo sulaukė ir jos pasakojimas apie gyvenimą Prahoje, praktiką Lisabonoje.

Didelę auditoriją į sporto salę sukvietė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto medicinos specialybės studentai-savanoriai, pristatę pirmosios pagalbos programą „Auksinės minutės“. Net dvi valandas gimnazistai ant specialių muliažų mokėsi taisyklingai suteikti pirmąją pagalbą. Šio projekto įkvėpta L. Kajackienė tikisi rudenį į gimnaziją ir vėl pasikviesti šiuos būsimus medikus, kad šioje programoje galėtų dalyvauti visi „Žiburio“ gimnazijos mokiniai.

Daug smalsuolių pritraukė ir Kauno technikos kolegijos Vairavimo akademijos sportinių lenktyninių automobilių, kuriuos gimnazistai galėjo iš arčiau apžiūrėti ir pačiupinėti čia pat mokyklos kieme, pristatymas. Keletą metų iš eilės viena populiariausių profesijų tarp mokinių  – ugniagesiai-gelbėtojai. Šįsyk jie demonstravo specialią įrangą, kuri padeda iš automobilių išlaisvinti avarijos metu užstrigusius žmones.

Visi šių profesijų pristatymai ir atskiros sėkmės istorijos, neginčytinai įrodo, kad visos galimybės studijuoti ir sėkmingai dirbti yra ir Lietuvoje, ir užsienyje. Tereikia noro ir drąsos eiti pirmyn paskui savo svajonę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.