Geriausiai sekėsi „Varpo“ mokyklos pradinukams

Kovo 26 d. Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje vyko pradinių klasių moksleivių diktanto konkursas, kuriame savo jėgas išbandė 84 rajono moksleiviai. Daugiausiai prizinių vietų laimėjo Šakių „Varpo“ mokyklos pradinukai.

Tarp pirmokų geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Vytė Jomantaitė (mokytoja Rasa Kurienė)  iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Antrąją vietą pasidalijo Vestina Zymonaitė (mokytoja Zita Janulaitienė) iš Kidulių pagrindinės mokyklos ir Ieva Bogovičiūtė (mokytoja Aurina Bernotienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos. Trečioje vietoje liko tos pačios mokyklos pirmokė Dija Zabramskaitė (mokytoja Jūratė Daniliauskienė).
 
Tarp antrokų pirmąją vietą iškovojo Smiltė Jokimaitytė (mokytoja Daina Klimienė) iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos. Antrąsias vietas užėmė Ieva Sutkutė (mokytoja Justina Kasparaitienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir Ugnė Utaraitė (mokytoja Živilė Pieniutaitė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos. Trečiąją vietą pasidalijo Vakarė Būdžiūtė (mokytoja Virginija Mačiulskienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos ir Vesta Kriaučiūnaitė (mokytoja Vitalija Venienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos.

Tarp trečiokų nepralenkiama buvo Lukrecija Burdulytė (mokytoja Laima Plėšikaitienė) iš Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro. Antrąją vietą laimėjo Austėja Kalesinskaitė (mokytoja Virginija Čereškevičienė) iš Šakių „Varpo“ mokyklos. Trečioje vietoje – Kamilė Skrodenytė (mokytoja L. Plėšikaitienė) iš Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro.

Tarp ketvirtokų be klaidų diktantą parašė ir pirmąją vietą užėmė Kamilė Mockutė (mokytoja Onutė Unikauskienė) iš Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos. Antrąją vietą laimėjo tos pačios mokyklos mokinė Gytė Rimkutė (mokytoja Edita Balčiūnienė). Trečiąją vietą pasidalijo Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos trečiokės Vakarė Ūsaitė ir Emilija Vencius. Abi mergaites moko mokytoja Gražina Žemaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.