Plokštiečiai – Baltijos vasaros akademijoje

Šiemet dalyvauti Baltijos vasaros akademijoje, rengiamoje kartu su Lietuvos, Latvijos ir Estijos švietimo ministerijomis bei Europos Vergelando centru (Norvegija), buvo atrinktos keturios Lietuvos mokyklų komandos. Tarp jų – ir Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras.

Baltijos vasaros akademijos mokymai vyks birželio 28–liepos 1 d. Estijoje. Šios akademijos tikslas – daugiau dėmesio skirti demokratinių procesų (aktyvaus mokinių, tėvų, mokytojų įsitraukimo į mokyklos gyvenimą, sprendimų priėmimo dėl ugdymo organizavimo, administracijos ir mokytojų bendradarbiavimo ir pan.) stiprinimui mokykloje.
 
Šių metų tema – saugios ir įtraukios mokyklos visiems kūrimas. Akademija yra puiki galimybė susipažinti ir išbandyti praktinius įrankius bei strategijas, padedančias kurti atviresnę, demokratiškesnę ir įtraukesnę mokyklos aplinką visiems vaikams. Programa taip pat suteikia mokyklų komandoms galimybę analizuoti mokyklų poreikius, susiplanuoti konkrečius žingsnius, galinčius padėti įveikti mokyklos patiriamus iššūkius. O galimybė dalyvauti Baltijos akademijoje trijų šalių atstovams gali tapti jų bendrų veiklų ir partnerystės užuomazga.

Džiugu, kad tarp keturių Lietuvos mokyklų pateko ir Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras.

Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda, sudaryta iš mokyklos administracijos atstovės Neringos Motiejaitytės, anglų kalbos mokytojos  Jolitos Puidokienės ir 7 klasės mokinio Luko Sabecko,  Baltijos vasaros akademijoje pradės rengti projektus 2018–2019 m.m., kurių rengimo ir įgyvendinimo klausimais juos konsultuos Akademijos paskirtas nacionalinis konsultantas Albertas Lakštauskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.