„Varpo“ mokyklos scenoje karaliavo spektakliai

scenos pavasaris
Nuotr. Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro jaunimo teatro spektaklis „Pasikalbėkime“, sudėliotas iš konkrečių situacijų ir realių įvykių, sprendžia vaikų ir tėvų nesusikalbėjimo problemas.


Gegužės 7–11 d. Šakių „Varpo“ mokykloje vyko tradicinė vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Scenos pavasaris 2018“. Nuo mokyklos įkūrimo pradžios gyvuojančio renginio metu visą savaitę mokyklos aktų salėje karaliavo spektakliai. Per penkias dienas žiūrovai išvydo dešimt vaidinimų.
 
Teatrų šventė „Scenos pavasaris 2018“ buvo skirta tiek mažesniems, tiek ir vyresniems moksleiviams. Scenoje pasirodė septyni mūsų rajono teatrų kolektyvai ir svečiai iš Kauno – Šv. Mato gimnazijos teatro studija „Kubas“ ir Kauno valstybinis lėlių teatras.

Didelio susidomėjimo teatrų šventėje sulaukė Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro jaunimo teatro režisierės Vaidos Brazaitienės sukurta socialinė drama „Pasikalbėkime“, sudėliota iš konkrečių situacijų vaikams bendraujant su tėvais, iš jų nesusikalbėjimo, realių įvykių, pamatytų vaikų akimis. Spektaklio tikslas – padėti susikalbėti vaikams su tėvais, iškelti tas situacijas, kuriose vaikai buvo nesuprasti, atstumti. Dešimt tokių vaizdelių, sujungtų į visumą, visuomenei buvo pristatyti dar šių metų kovo mėnesį.

„Manyčiau, šį spektaklį turėtų pamatyti ne tik vaikai, bet ir jų tėvai. Jis turėtų būti rodomas visuose tėvų susirinkimuose, – įsitikinusi V. Brazaitienė. – Jei nors vienam iš tėvų širdelė sudrebėtų, žiūrėdamas iš šono pažintų save vienoje ar kitoje situacijoje ir padarytų išvadas, mūsų tikslas būtų pasiektas.“  

Šakių „Varpo“ dramos studijos vadovė ir režisierė Vilija Meškaitienė teatrų šventei parengė net tris vaidinimus – kryptingo meninio ugdymo teatro pamoką kitaip bei du spektaklius – „Kai 14“ ir „Pabėgimas į Akropolį“. Ji pastebėjo, kad rajone pradėjo mažėti spektaklių. Jei anksčiau jų būdavo tiek, kad sunkiai sutalpindavo į numatytą grafiką, tai šiais metais paraiškų gauta labai mažai.

„Mes stebėdavomės girdėdami kitų rajonų teatralų dejones, jog nėra norinčių vaidinti, mažėja dramos būrelių, tai ši tendencija jau jaučiama ir pas mus“, – apgailestavo V. Meškaitienė.

Praėjusiais metais parodę komediją „Amerika pirtyje“, šiemet dramos studijos aktoriai norėjo kontrasto – rimto ir mūsų laikmečiui aktualaus spektaklio. Tad abu spektakliai ne tik verčia susimąstyti, bet ir sprendžia aktualias socialines mūsų dienų problemas. Jie skirti ne vaikams, o jaunimui.

Pasak režisierės, spektaklis „Kai 14“ (apie tėvų skyrybas ir jų įtaką vaikui bei naujos įseserės atsiradimą šeimoje) neša žinią, kad ne tokia baisi ta paauglystė, tik tėvams ir vaikams reikia tarpusavyje kalbėtis. Spektaklyje „Pabėgimas į Akropolį“ taip pat labai aktuali nesusikalbėjimo tema, kai tėvai netiki savo vaikais, draugai išduoda draugus. Jo tikslas parodyti, kaip Akropolis, anksčiau žmonėms buvęs kultūros lopšiu, dabar tapo tuštybių muge. Šiandien, penktadienį, šiuos spektaklius galite pamatyti Šakių „Varpo“ mokyklos aktų salės scenoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.