Rajono šimtukininkams – padėkos raštai ir premijos

simtukininkai apdovanojo
Nuotr.  Rajono savivaldybėje pagerbti šimtukininkai įsiamžino nuotraukoje su vicemeru Bernardinu Petru Vainiumi ir meru Edgaru Pilypaičiu (stovi antroje eilėje). Pirmoje eilėje iš kairės : Matas Grigošaitis, Gabrielė Zubrickytė, Gabija Endzelytė, Monika Markevičiūtė, Kamilė Danielevičiūtė, (antroje eilėje) Naglis Gudiškis, Feliksas Remeika.


Liepos 27 dieną vykusiame Šakių rajono savivaldybės tarybos posėdyje pagerbti 100 balų įvertinimą iš valstybinių brandos egzaminų gavę abiturientai. Deja, į savivaldybės salę iš vienuolikos šimtukininkų atvyko tik septyni. Jiems įteikti padėkos raštai ir saldžios dovanėlės. Tarybos narių sprendimu kiekvienam šimtą balų gavusiam abiturientui skirta ir 150 eurų premija. Visiems moksleiviams skirtų premijų suma – 1 tūkst. 650 eurų.

Devyni iš vienuolikos rajono geriausiųjų – Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai. Airidas Bublaitis aukščiausią įvertinimą gavo iš matematikos valstybinio brandos egzamino. Gabrielės Zubrickytės, Felikso Remeikos ir Jono Vaikšnoro istorijos žinios taip pat buvo vertos šimto balų. Naglis Balčiūnas, Kamilė Danielevičiūtė, Gabija Endzelytė, Matas Grigošaitis ir Naglis Gudiškis aukščiausiais balais išlaikė anglų kalbos brandos egzaminą. Po šimtuką iš anglų kalbos gavo ir Griškabūdžio gimnazijos abiturientai Monika Markevičiūtė bei Liudvikas Kardauskas.

Nors brandos atestatas su pagyrimu šiais metais nebuvo įteiktas nė vienam abiturientui, rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis paragino pasidžiaugti ir tais moksleiviais, kurie egzaminus išlaikė 95 ir daugiau balų.

„Čia kaip olimpiadoje, kartais sportininkus skiria tūkstantosios sekundės dalys, bet medalis užkabinamas tik vienam“, – pabrėžė meras.

Iki 100 balų įvertinimo labai nedaug trūko Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviams: Jokūbui Cikanavičiui, Miglei Aleksaitei, Mintarui Levišauskui, Monikai Pilypaitytei, Kristinai Žukaitytei, iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino gavusiems 95 balus, Viltei Adomaitytei ir Viliui Čereškevičiui (anglų k. – 97 balai), Aistei Ptašinskaitei (anglų k. – 98 balai), Šarūnui Pališkiui ir Mildai Vasiliauskaitei (anglų k. – 99 balai). Dvi „Žiburio“ abiturientės puikiai išlaikė lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą. Paulinos Balniūtės rašinys buvo įvertintas 97, o Akvilės Sutkaitytės – 98 balais.

Sėkmė lydėjo ir Griškabūdžio gimnazistę Astą Laurinaitytę, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientą Igną Buragą (abiejų anglų k. VBE įvertinimas – 98 balai) bei Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivį Justą Starinską (anglų k. – 95 balai).

Praėjusiais metais rajono abiturientų šimtukų kraitis buvo didesnis – net 16 aukščiausių įvertinimų. Devyni moksleiviai gavo po vieną, du abiturientai – po du, vienas – tris šimtukus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.