Griškabūdžio vaikų darželyje tęsiami remonto darbai

darzelis remontas
Nuotr. Griškabūdžio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo grupėje „Pumpurėlis“ didžiausi vamzdynų keitimo darbai jau padaryti, liko tik sukloti plyteles ir įrengti tualetus bei prausyklas.  


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Griškabūdžio gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pumpurėlis“ virte verda darbai – čia nuo birželio vidurio vyksta kapitalinis sanitarinių mazgų remontas. Didžioji dalis darbų jau padaryta, liko pabaigti kloti plyteles, įrengti grindis, prijungti naujus unitazus ir vandens kriaukles. Planuojama viską suspėti užbaigti iki rugsėjo 1-osios.

Griškabūdžio vaikų darželį buvo tikimasi suremontuoti pagal Švedijos  ikimokyklinių įstaigų pavyzdį iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, įgyvendinant savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus koordinuojamą projektą „Modernių ir saugių erdvių kūrimas Šakių rajono ugdymo įstaigose“. Projekte buvo numatoma modernizuoti gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo bloko infrastruktūrą bei aprūpinti priemonėmis, skatinančiomis vaikų kūrybiškumą, taip pat įrengti dar vieną darželio grupę.

Deja, vaikų darželio kapitalinio remonto projektą, kurio preliminari vertė apie 200 tūkst. eurų, teko pamiršti, nes jis neatitiko finansavimo sąlygų aprašų. Laukiant buvo prarasti ketveri metai, todėl šiemet, pasitarus su rajono valdžia, nuspręsta kibti į darbus ir remontą etapais atlikti patiems. Šią vasarą suskubta pasiraitoti rankoves ir suremontuoti sanitarinius mazgus, statytus bene prieš keturis dešimtmečius. Tad jie jau ne tik atitarnavę, bet ir nebeatitinka nustatytų higienos normų reikalavimų. Visus senus, dar špižinius kanalizacijos ir vandens vamzdynus teko pakeisti naujais, pagamintais pagal šiuolaikines technologijas. Tad birželio viduryje matytas darželio vaizdas toli gražu nepriminė šiandieninio. Tuomet visur buvo prikasiota duobių, išgriautos sienos, matėsi net pamatai.

Pasak Griškabūdžio gimnazijos direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams Vaido Juškos, kuris, kol direktorius Arūnas Šalnaitis atostogauja, organizuoja visus darbus, po remonto tualetai ir prausyklos sujungti į vieną erdvę. Be to, pirmojo aukšto sanitariniame mazge nuspręsta įrengti šildomas grindis. Šiuo metu čia baigiamos kloti plytelės, liko sudėti grindis, prijungti naujus unitazus ir vandens kriaukles.

Kad būtų pigiau, visus vaikų darželio remonto darbus – griovimą, sienų statymą, gipso prisukimą, elektros vedžiojimą – atlieka trys gimnazijos ūkio dalies darbuotojai. Buvo samdytas tik kvalifikuotas santechnikas ir plytelių klojėjas, nes šiuos darbus ypač svarbu atlikti kokybiškai. Iš savų resursų gimnazija sutvarkė ir senus įėjimo į vaikų darželį laiptus, išklojo juos trinkelėmis. Dabar jie ne tik gražiai atrodo, bet ir yra saugesni.

Iš pradžių buvo planuota, kad vaikų darželio prausyklų ir tualetų remontui pakaks 10 tūkst. eurų, kuriuos iš savo biudžeto pažadėjo skirti rajono savivaldybė, tačiau, pradėjus darbus, paaiškėjo, jog šios sumos bus per mažai. Kol kas Griškabūdžio gimnazija remontą atlieka iš savomis lėšomis, kurios buvo skirtos mokinių pavėžėjimui ir šildymui, tačiau jas savivaldybė žada grąžinti lapkričio mėnesį.  

Kitų metų vasarą, jei bus susitarta dėl finansavimo, planuojama atnaujinti vaikų darželio grupes, kurioms remontas taip pat  labai reikalingas.

Šiuo metu Griškabūdžio vaikų darželį lanko apie 40 vaikučių. Daug jų atvyksta iš aplinkinių kaimų.

Jei būtų įrengta dar viena grupė, ji būtų netrukus užpildyta, nes šiuo metu vietų darželyje trūksta ir ne visi norintys gali į jį patekti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.